Publicitat
Societat · 8 de Febrer de 2013. 15:28h.

El PP està a favor dels toros, però contra la dació en pagament

Malgrat que s'han recollit més d'1,4 milions de signatures a favor de la ILP

El PP està a favor dels toros, però contra la dació en pagament

Ada Colau, en una imatge d'arxiu, durant una xerrada

El PP votarà el proper dimarts a favor de declarar les curses de braus Bé d'Interès Cultural -que podria fer retornar les 'corrides' a Catalunya- mentre que es posicionarà en contra de l'admissió i presa en consideració de la ILP per la dació en pagament que ha recollit ja més 1,4 milions de signatures.

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha lamentat precisament que "la mateixa tarda" el PP aprovi la ILP del retorn dels toros i tombi la de dació en pagament.

"Em sembla inconcebible que tombin la ILP. Estem parlant d'uns mínims democràtics. És l'única manera que té la ciutadania de participar en aquest país", ha afirmat en declaracions a RAC-1.
 
"Tenint en compte el gran esforç que s'ha de fer per recollir les signatures, és increïble que el Congrés primer hagi de debatre si els partits accepten a tràmit una iniciativa legislativa popular. Hauria de ser un pur tràmit", ha afegit.
 
I és que, segons ha explicat, aquest divendres "hem arribat a 1.400.000 signatures. Gairebé hem triplicat la quantitat de signatures que demana la llei per la ILP."
 
"La mateixa tarda es vota la ILP dels toros com a festa nacional i després la de la dació en pagament. El PP, de moment ha dit que votarà a favor de la dels toros perquè es tramiti, i en canvi, votarà en contra de la dació en pagaments i d'aturar els desnonaments. Esperem que el PP rectifiqui, encara que sigui tard", ha manifestat.

D'altra banda, la totalitat de les entitats promotores de la ILP per la dació en pagament amb efecte retroactiu, la paralització dels desnonaments i la promoció del lloguer social han "exigit" al PP que reconsideri aquesta decisió. 

I és que segons diuen "suposaria un greu insult a la democràcia que el Congrés ni tan sols prengués en consideració i debatés una demanda ciutadana amb un suport tan ample".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#11 Xavier, Arenys de Mar, 11/02/2013 - 09:45

Estic en contra de la dació de pagament. No vull pagar amb els meus impostos les hipoteques d'uns que han estat desnonats per impagament. A sobre tinc jo la culpa?. Jo que estic pagant una hipoteca que no vull, perque visc al limit, no podré fer dació? Ah esclar hauré de pagar lo meu i dels altres..

#10 Arturo Menos, Barcelona, 09/02/2013 - 00:24

La dación en pago ya existe!!!

Artículo 140 LH

No obstante lo dispuesto en el artículo 105, podrá válidamente pactarse en la escritura de constitución de la hipoteca voluntaria que la obligación garantizada se haga solamente efectiva sobre los bienes hipotecados.

#10.1 Hoguera de odios, rubricata, 09/02/2013 - 17:01

Que la dación en pago ya existe?
Eso se lo puedes decir a las miles de personas que han perdido su hogar, o a las que pronto lo perderàn.

#9 delirant, barcelona, 08/02/2013 - 21:15

La vivenda no és d'interès general, però els toros sí. Realment això d'Espanya és grotesc. Fotem el camp ja si us plau.

#8 Xipolleig, Barcelona, 08/02/2013 - 21:04

L'ultranacionalisme espanyol, PP-C'S o UPyD,com acostuma a viure còmodament, són la casta de privilegiats, és immune al dolor i el patiment dels ciutadans i no els importa que la gent es quedi sense casa, això si seran molt espanyols i podran anar a veure curses de braus.

#7 joan, manresa, 08/02/2013 - 17:38

El Casal,17,30 h.--El PP sempre estará en contra de tot lo que voti El Parlament Catalá,sigui lo que sigui..,are ningú parlava de corrides de braus i ells presenten firmas a favor..,firmas que venen d'Espanya.....,patetics son...,hem de marchar de la Espanya rancia.....