Societat · 22 de Febrer de 2012. 13:11h.

El PPC exigeix el castellà a l'administració pública

Vol que es garanteixi un bilingüisme sense preferències per no incórrer en una "infracció constitucional"

El PPC exigeix el castellà a l'administració pública

María José García Cuevas, durant la seva intervenció

La diputada del PPC, María José García Cuevas, ha exigit al Govern que adapti el funcionament de l'administració a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, de manera que garanteixi que no hi hagi preferència per cap de les dues llengües oficials a Catalunya.

En la sessió de control al Govern, la diputada popular ha demanat a la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, que prengui mesures en aquest sentit perquè, ha recordat, així ho va estipular el TC en la seva sentència sobre l'Estatut, en modificar l'article que atribuïa l'ús preferent al català per sobre del castellà.

García Cuevas ha advertit Ortega que si no compleix amb el que estableix la sentència, el Govern incorre en una "clara infracció constitucional" que, al seu entendre, "té l'obligació de corregir per lleialtat i per no incórrer en prevaricació".

La vicepresidenta ha defensat, però, que l'Executiu "compleix les lleis" i que ho seguirà fent, i ha erigit com a mostra "clara" d'això el fet que els joves catalans "surten amb un nivell perfecte tant de català com de castellà ", ha dit.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#23 angel, krddu, 23/02/2012 - 18:57

Mentres que el CyU es posen d´acord, ja estem d´acord. Son ells els que manen. Injustìcia.

#22 comespotpactar amb aquesta gentussa, l'Escala, 23/02/2012 - 09:18

Són uns asquerosos que se'n vagin de Catalunya! El partit i el seu electorat....que ens deixin tranquils i que si volen castellà que se'n vagin a Espanya.

#21 Jordi, Girona, 23/02/2012 - 08:16

Es deu referir al bilingüisme que practiquen a València, que un 50% no domina el català. El model del PP està clar que no funciona i al que porta, a un 50% de bilingües en català sí però a un 50% monolingües en espanyol.

#20 Jordi Tallaferro, Barcelona, 22/02/2012 - 17:46

Aquesta senyora no sap que l'administraciò treballa en castellà més que en català, que molts mossos parlen en castellà entre ells i que molts funcionaris no són ni catalans i per tant són de parla no catalana.Millor que s'assebenti de les coses abans d'atacar. Se'ls veu molt el llautó.

#19 SIGLOXXI, bcn, 22/02/2012 - 17:20

Buena iniciativa, pasito a pasito se hace el caminito, pero es significativo que poco a poco se vaya normalizando la vida social en esta region, si siguen así mejorarán paulatinamente sus resultados

#19.1 Tià, Paisos Catalans, 23/02/2012 - 00:07

Molt bé noi,tú,al igual que la policia que ha carregat fortament contra adolescents només teniu punyals,armes,garrots,ect.,al cervell,i a més hi teniu ODI.Aquesta senyora que tant exigeix,primer ha de donar exemple i tornar tots els diners que tots els seus amics han posat la mà al calaix.

#19.2 Joan, Bcn, 23/02/2012 - 10:13

Tia: curiosamente denota mas odio tu comentario que el suyo.
La sociedad catalana tiene dos lenguas.
Uno pedimos que las dos sean visibles en la administracion PUBLICA y los otros erradicar el derecho de la mitad de los catalanes.. ODIO? si a raudales..