Publicitat
Societat · 28 de Novembre de 2008. 19:01h.

El PPC s'oposa a l'obligació de pagar per les bosses de plàstic

CiU demana al tripartit que retiri l'esmena i dialogui amb el sector

El PPC s'oposa a l'obligació de pagar per les bosses de plàstic

Cartell de la campanya per reduir l'ús de les bosses de plàstic

El diputat del PPC al Parlament de Catalunya, Santi Rodríguez, ha manifestat la seva oposició a la esmena presentada per ICV a la llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per la qual els establiments no podran distribuir bosses de plàstic de forma gratuïta. I, de la seva banda, CiU demana al Govern que retiri l'esmena i dialogui amb el sector.
 
Segons Rodríguez, “aquesta mesura incrementarà el cost de la compra als ciutadans i en el moment econòmic en el que vivim és inviable”. En aquest sentit, ha recordat que el dimecres passat “el President de la Generalitat va demanar als catalans consumir més per poder sortir de la crisis, pel que aquesta iniciativa no afavorirà justament a vendre més a les botigues”.
 
Així mateix, Santi Rodríguez ha recordat que el grup parlamentari del PPC va proposar al Parlament en el mes d’abril “impulsar l’ús de materials més ecològics i endegar campanyes de conscienciació ciutadana sobre les conseqüències de l’abús de les bosses de plàstic i va ser rebutjada pel tripartit”. Ha afegit que “no cal fer pagar als ciutadans, cal endegar mesures per la substitució del material i fer-ho progressivament”.

I els diputats de CiU Ramon Espadaler i Carles Pellicer, responsables dels temes de medi ambient i de comerç respectivament, han reclamat al tripartit que “retiri l’esmena presentada a la llei d’acompanyament de mesures fiscals i financeres, per la qual els comerços catalans no podran entregar gratuïtament bosses de plàstic als seus clients”.
 
Els diputats nacionalistes han volgut deixar molt clar que “des de CiU compartim l’objectiu de reduir l’ús indiscriminat de bosses de plàstic, però discrepem radicalment  de l’estratègia i les formes que ha utilitzat el tripartit per impulsar aquesta mesura”.
 
Espadaler i Pellicer, consideren que “cal que el Tripartit retiri aquesta esmena a la Llei d’acompanyament i abordi el tema de les bosses de plàstic des del diàleg amb el sector i tenint en compte la gran diversitat de comerços que hi ha al nostre país”. Han destacat, que “no es pot plantejar la mateixa estratègia per a un petit comerciant, que per a una gran superfície o en el cas dels mercats”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Núria, Barcelona, 29/11/2008 - 22:32

Perquè solament hauriem de pagar a Catalunya? I la resta d'Espanya no?
És ecologisme català, oi.

#8 Carles, IGD, 29/11/2008 - 22:10

Si no em donen la bossa, no hi compare. Que fotin ma ales industries, que aquestes si que contaminen indiscriminadement.

#7 josepxicot, barcelona, 29/11/2008 - 21:32

Aquests polítics no van a comprar al su
per,( ho deu fer l ´imigrant que tenen al
seu servei ),quina fila farem amb bosses
com als païssos socilaistes que tothom
anava amb bosses. Anem cap el socialis
me,això si amb barretina.

#6 Miquel, Batea, 29/11/2008 - 15:28

Aquests flower-power o són tontos o es pensen que ho som nosaltres! És una vergonya que en un moment de crisi com aquest l'únic que se'ls acut per reduir la contaminació sigui fer pagar més als ciutadans que són els que més malament ho estem passant

#5 kanopus, Bages, 29/11/2008 - 12:59

Jo també m'hi oposo, segur que ens cobraran les bosses de plàstic i a sobre no abaixaran el preu dels productes ni faran cap mena de descompte.