Publicitat
Societat · 7 de Juny de 2014. 18:05h.

El president del Círculo Ecuestre censura Mas

Borja García-Nieto critica que la seva resposta a l'abdicació del Rei "no va ser adequada"

El president del Círculo Ecuestre censura Mas

García Nieto, a l'esquerra

El president del Círculo Ecuestre i del Consell Social de la Universitat Abat Oliva, Borja García-Nieto, ha assegurat al programa Converses de COPE Catalunya i Andorra, que “calia deixar el tema del procés sobiranista i quedar-se en l’agraïment a la Monarquia” en la declaració institucional que va fer el president Artur Mas el dia que el Rei Joan Carles va anunciar la seva abdicació.

“Conec al senyor Mas des de fa anys, sap el que jo penso i crec que no va ser la resposta adequada: el rei no es mereix aquesta resposta perquè Catalunya, com la resta d’España, ha viscut 37 anys de bonança econòmica”. Ell mateix reconeix la figura del monarca: “És al·lucinant tot el que ha fet el Rei: Espanya és un dels 5 països que més ha crescut” i de forma constant els últims anys”.

“Ens hem fet un embolic molt gros amb el procés” sobiranista i com a exemple, posa que “un 40% de la població mundial coneix la marca España i la de Catalunya, un 1%”. Amb aquestes dades, García-Nieto deixa clar que “la dispersió de marques no és bona: Marcas Renombradas Españolas, una associació de marques, es va fundar per empreses catalanes: Freixenet, Codorniu, Puig, el Barça...”.

Un altre exemple per deixar clar que “les empreses catalanes són empreses españoles i s’han de beneficiar d’aquesta oportunitat”. Tot i això, també reconeix que “la marca Barcelona sobrepasa la de Catalunya i fins i tot, la d’Espanya”.

“L’empresari és pragmàtic: vol generar treball i riquesa” i per això, més enllà del debat de marques el que busquen és estabilitat. El propi president del Círculo Ecuestre reconeix que “no crec en la independència, però sí en que Catalunya sigui el motor d’Espanya”.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#17 BEJOTA, BCN, 12/06/2014 - 20:57

368 empresarios (el 50% del PIB de Cataluña) se pronuncian contra el independentismo de Artur Mas.
Apoyan el estudio elaborado por el ?think-tank? Europa Liberal que explica los perjuicios de la separación con España.

#16 Rosamaria Cendrós, Barcelona, 09/06/2014 - 13:55

No són gent de fiar en temes catalans, són esclaus del diner i l'han de conservar a costa del que sigui, el país només els importa si ells en surten beneficiats. Jo vinc d'un pare que va saber donar a Catalunya, tot, i mai va deixar de ser un gran empresari i un lluitador. No era covard!

#15 Gavarres, Girona, 08/06/2014 - 11:12

Pero aquest senyor a qui representa? I quins interessos tenen?

#14 LOLA, BCN, 08/06/2014 - 11:07

oju amb la gent que va tant moralista, ja que... dime de que presumes...

#13 Ona Delamar Blava, Mediterrànea enllà, 08/06/2014 - 10:31

Si aquesta gentola censura al President Mas vol dir què ho està fent molt be.