Publicitat
Societat · 13 de Maig de 2010. 18:50h.

El president del Col·legi de Metges, contra el copagament

El doctor Vilardell contradiu Mas perquè "no crec que sigui una de les mesures a prendre"

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, s'ha mostrat en contra d'instaurar el copagament en unes declaracions a e-notícies. Vilardell ha fet aquestes manifestacions després que el líder de CiU, Artur Mas, obrís precisament la porta durant un dinar a la Casa de la Convalescència organitzat per la Fundació Laporte.

"No crec -ha afirmat el doctor Vilardell- que sigui una de les mesures a prendre". El president del Col·legi s'ha mostrat més aviat partidari de revisar "el copagament farmacèutic" i "la cartera de serveis". Vilardell és el president d'una comissió d'experts sobre el finançament de la sanitat que el 2005 ja va excloure el copagament.

Mas ha deixat clar que cal prendre mesures en aquest sentit perquè "som dels que més anem al metge de tota Europa i dels que viviem més". El presidenciable de CiU ha exclòs, tanmateix, els pensionistes, aturats i altres col·lectius similars.

Artur Mas, a pocs mesos de les eleccions, ha exposat el seu programa sanitari davant un centenar de metges i professionals el qual passa també per aprofitar més la xarxa farmacèutica, aprimar l'administració sanitària i potenciar els estudis de medicina, entre d'altres.

La possibilitat de posar en marxa mesures de copagament -davant el cost de la sanitat- ha deixat de ser un tema tabú entre la classe política. El president de la Generalitat, José Montilla, obria la porta en una recent conferència al Cercle d'Economia.

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, també va afirmar el passat dia 7 al programa El Matí 4 a bandes de Ràdio 4, que “hem de dir al ciutadans, amb valentia i claredat, que totes les prestacions que estem donant ara, potser no les podem garantir”.

Miquel Vilardell i Artur Mas, durant l'acte de la Fundació Laporte
Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 David, Cornellà, 31/05/2010 - 13:58

Doncs la meva doctora no està ofegada: treballa tres dies la setmana que no hi ha cap festa. És delegada sindical i sempre és al sindicat o a cursets o etc etc etc.

#7 sulfuro sulfuro, Barcelona, 14/05/2010 - 19:00

En Alemania se pagan 10 euros por la primera visita de un trimestre y nada por las restantes.
El sistema funciona bien y la cantidad a pagar en España podría reducirse, pero se evitarían las visitas innecesarias que ahogan a los médicos.

#6 robert, deltebre, 14/05/2010 - 15:28

El Dr. Vilardell no contradiu a l'Artur Mas, en aquest sentit diu exactament el que va dir l'Artur. Ho podeu comprobar amb el vídeo de la intervenció sencera del Mas a la web de la Fundació Laporte

#5 Jordi, bcn, 14/05/2010 - 12:35

Sin recurrir al co-pago(siempre pagarian los mismos) se podria cobrar los gastos de hosteleria a precio de coste,para los pacientes ingresados(por ejemplo 3-5 euros diarios),ya que en su casa tambien lo gastarian.

#4 sulfuro sulfuro, Barcelona, 14/05/2010 - 12:00

Los bienes gratuitos provocan una demanda infinita, por ello se abusa y derrocha en medicinas y consultas.
El pago de una muy pequeña cantidad, como en Alemania sería una medida eficaz y razonable que debiera haberse implantado hace años.