Publicitat
Societat · 3 de Juny de 2013. 17:49h.

El Príncep, contra el dret a decidir

Demana que es respectin "les regles del joc", després que l'alcalde de Girona hagi reivindicat la consulta sobiranista

El Príncep, contra el dret a decidir

El Príncep durant el seu discurs

El Príncep Felip ha demanat que es respectin "les regles del joc" de la Constitució i ha fet una crida a la "col·laboració mútua". El fill del Rei Joan Carles I ha pronunciat aquestes després que Carles Puigdemont, alcalde de Girona, hagi reivindicat davant seu la necessitat de fer una consulta sobiranista.

L'alcalde ha parlat sobre la "necessitat d'una certa radicalitat democràtica que asseguri jurídicament, als pobles que aspiren a això, el seu dret a poder decidir lliurement el seu futur". També ha comentat que Catalunya, "com a poble, com a nació", té aquesta necessitat.

Felip de Borbó, que ha tancat els parlaments oficials, ha replicat que "la seguretat jurídica neix d'una voluntat d'estabilitat i de respecte a les regles del joc" i que aquesta "promou el creixement econòmic".

El Príncep ha inaugurat aquest dilluns a Girona el I Congrés Biennal sobre Seguretat Jurídica i Democràcia a Llatinoamèrica, en el qual també hi participa el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. Precisament, Gallardón també ha dit que cal tenir "respecte" a la Constitució i que aquesta no es pot "modificar unilateralment".

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#23 BEJOTA, BCN, 04/06/2013 - 17:16

Los empresarios rechazan el mensaje separatista de Artur Mas
30/05/2013 - 18:50
Diálogo Libre

N.B. AL MERCAT COMÚ S'HAN ACABAT EL PRIBILEGIS(=PROTECCIONISME) I XANTATGES.

#22 Pere, Oliva, 04/06/2013 - 16:37

El Princep de Girona i e Ministre(sinistre)d'Injusticia demanen que es respecten les regles de joc, peró qui governa de forma unilateral i no respecta la voluntat democràtica es l'estat espanyol

#21 Jordi, Teià, 04/06/2013 - 13:36

Home, normal: de qui podrà viure si nosaltres marxem? Hauran de canviar el Rolls per una burra, amb el país que els quedarà sense catalans i vascos (que, al capdavall, som els que produïm). La "Villa y corte" del país que els pot quedar, pot ser bastant ridícula.

#20 dret a decidir, //*//, 04/06/2013 - 12:00

En un estat democràtic el dret a decidir el té el poble, no el governant. A més aquest sr no em mereix cap respecte no ha passat cap oposició per gunyar-se la feina. es cosa d'un espermatozou... com molts altres q son pare ha deixat anar por ahí

#18 Joan, Barna, 04/06/2013 - 11:05

Tinc el mateix respecte que cristina de burbon i Undargarín...