Societat · 14 de Maig de 2021. 14:27h.

"El procés ha estat un acte de supremacisme"

Anna Balletbò, dirigent històrica del PSC: "no som diferents ni superiors"

"El procés ha estat un acte de supremacisme"

La dirigent històrica del PSC Anna Balletbò ha manifestat en una entrevista al canal de Youtube de Xavier Rius que "el procés ha estat un acte de supremacisme, de pensar que podien sense haver calculat la força dels altres. "Després pot haver-hi un cert grau de deslleialtat, però sobretot el que hi ha és un núvol que ha fet confondre els desitjos amb les realitats", ha manifestat.

Balletbò ha assenyalat que el procés sobiranista "és l'únic cas en la història en el qual t'has donat un cop a tu mateix" i ha instat els impulsors del procés a "valorar on ens ha portat i valorar que cada vegada que Catalunya planta cara amb el cor i sense el cap acabem pagant els plats trencats". En aquest sentit, ha recordat que "les empreses han marxat, no tornaran; les caixes han marxat, no tornaran; i al final hem contribuït a fer créixer Madrid".

La també periodista ha lamentat que "el procés va per llarg perquè ens hem obstinat que no som iguals que la resta dels espanyols" i ho ha atribuït a "un ADN nostre que som diferents i som superiors". "No dic que no tinguem una manera de veure les coses diferents, que en algunes circumstància puguem tenir més preparació; però la gent està barrejada", ha remarcat.

Anna Balletbò ha assenyalat que hi ha dues maneres d'"enfrontar-se a les coses". "Una és, queixant-te molt i dient que et maltracten perquè ets millor que els altres, i l'altra és intentar colonitzar l'altre", però ha subratllat que no es pot oblidar que "un estat és l'exèrcit, la policia, les fronteres, els funcionaris, els advocats de l'estat, els lletrats..."

A més, ha assenyalat que els bascos, que segons ella "es creuen els reis del mambo", s'han adonat que "ni amb metralletes els ha funcionat". "Imagini's amb manifestacions pacífiques i pancartes..." ha dit en referència al procés sobiranista a Catalunya, i ha defensat que "faríem bé de replegar-nos i fer un altre tipus de política". En aquest sentit, ha demanat als partits que "facin govern com sigui i se centrin en les realitats de la vida, en les realitats de la gent i de les oportunitats de futur".

L'exdiputada ha exposat que "mentre hi hagi TV3, mentre hi hagi presos a la presó, mentre Puigdemont estigui sense obligacions; això no s'acaba" perquè, segons ha assenyalat, "ell vol manar i, com no pot fer-ho en persona, ho fa a través d'aquests vicaris o vicàries". "Seria hora que maduréssim d'una vegada", ha sentenciat.

La dirigent històrica del PSC esperava que el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, "s'atreviria més", però creu que "li tenen presa la moral" i no entén que se senti d'una "classe subalterna" perquè prové "d'una família rica, el seu avi va ser alcalde franquista, no passa res; sé que tenen xarxa d'hotels..." "El que cal fer és intentar treure's els complexos", ha reblat.

Finalment, ha criticat que "a TV3 a l'altra part ni se la coneix ni la hi espera" i ha afegit que "hi ha una manipulació malvada, que és negar el micròfon". No obstant això, no és partidària de tancar la cadena pública, però considera que s'"ha d'actuar" perquè, segons ha dit, "s'ha pervertit". "Això només es fa amb autoritat i aguantant que et diguin de tot", ha avisat.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#24 Jordi, Girona, 17/05/2021 - 17:21

Mira que feia temps que no entrava en el full parroquial del PSOE. Veig que les coses no canvien....

#23 Calvet, Sant Joan Despi , 15/05/2021 - 22:58

Bona nit. Todo eso lo sabía cualquiera con un mínimo, mínimo sentido común, desde el principio. Ni siquiera había que ser un lumbreras. Nos hemos cargado el futuro de Cataluña por muchos, muchos años. Pudiendo haber sido una de las regiones de referencia de Europa. Es lo que hay.

#22 josep26, Gual permanent, 15/05/2021 - 17:23

El procés és una farsa. Sempre ho ha estat.

#19 Joanet, Bcn, 14/05/2021 - 22:51

Chris #13.1


No has pensat que si Catalunya tingués un estat propi ja estaria a l'altura d'aquests altres països europeus que tu coneixes ?
Per força has de reconèixer que Catalunya és només una autonomia, una provincia, i que per tant no té la sobirania necessària per adoptar les decisions estratègiques que la seva capacitat requereix.

#19.1 Tabarnés puro, Barcino, 15/05/2021 - 09:16

No solo a la altura de esos países, sino muy por encima. De hecho Cataluña sería el faro luminoso que alumbraría el mundo y la Galaxia entera. Bastaría que dijeses que eres catalán para que en cualquier lugar te aplaudiesen en pie y lanzasen pétalos de rosa a tu paso. Som collonuts, som incomparaplas!!!

#19.2 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 15/05/2021 - 11:31

#19


Sí que lo he pensado,por eso mismo estoy en contra
·No existe separación que termine con buen rollo entre implicados
·La UE también está en contra de este movimiento una vez conoce más las causas que defendéis
·Los socios de la UE son ultraderecha supremacista y antieuropa
·Negocios buscan estabilidad jurídica,España lo garantizarí

#19.3 Chris, Lleida (RIP Cataluña), 15/05/2021 - 11:35

#19


Y por descontado,la recuperación en Cataluña, por esos factores, necesitaría décadas,generaciones,para poder comenzar a recuperarse del todo,y para cuando eso pase,estaríamos en la edad de piedra en comparación con el resto de España y Europa.

Lo he pensado mucho en frío,y no tiene sentido considerar el futuro como lo dices

#19.4 Joanet, Bcn, 15/05/2021 - 15:34

Tabsrnés puro, em fas molta pena. Tabarnia no existeix, és un invent ridícul. A més, ets ultranacionalista espanyol d'una nació, Espanya, que no és cap nació, simplement és un estat. Sí, no ets d'enlloc, fas molta pena i el ridícul.

#19.5 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 15/05/2021 - 19:35

Tabarnia es la paródia reflejo de lo que tu movimiento defiende.De la Cataluña de Schrödinger que tenéis asimilado en vuestra cabeza
Tabarnia existe tanto como los"Països Catalans"
España es una nación,es miembro de la ONU y,te guste o no,figuras históricas como el Duque de Olivares son la causa de ello,y parte de nosotros los catalanes

#19.6 Tabarnés puro, Barcino, 15/05/2021 - 20:26

No tengas pena por mí. No sufras, juanillo.
La discusión de si España, Cataluña, Tabarnia o el Alto Ampurdán son o no una Nación, me la trae al pairo. Si para ser nación hace falta estar fanatizado como vosotros casi que prefiero que España no lo sea. Me gustan más las personas diferentes que los rebaños de ovejas homogéneas. Beeee!

#19.7 el peruanu, Xompo Citi, 15/05/2021 - 21:19

¿Y de donde sacas que Cataluña con un estado estaría a la altura de otros estados europeos? Eso no es verdad, ya lo está, mejor dicho, los cienmileuristas de la generalitat están al mismo nivel o superan a la mayoría de los ciudadanos de estos países. Chaval, no esperes a que te lo regalen, búscate un buen padrino y enchúfate en el tinglado.

#19.8 Martín, Viladecavalls, 16/05/2021 - 14:08

"Si no ets d'enlloc", "si no tens llengua pròpia",... ¿pero de verdad os escucháis? Para esta panda el único lugar y la única lengua son Cataluña y el catalán. El resto de la Humanidad deben de ser hologramas que están ahí para aguantar sus berrinches y reirles sus gracietas. Estáis pirados.

#18 Joanet, Bcn, 14/05/2021 - 22:41

Tots aquells pobres països que tenen molta gent com vostè, Sra. Balletbó, són països sotmesos, subsidiaris, sense dignitat.
Vostè, Sra. Balletbó, és espanyolista. Vostè no voldria mai per a Espanya tot el que satisfeta consenteix per a Catalunya.

#18.1 Tabarnés puro, Barcino, 15/05/2021 - 08:05

Por supuesto que Balletbó no quiere para España lo que sucede en Cataluña. Nadie con dos dedos de frente desea que una élite de tronados inocule y extienda un fanatismo repugnante y absurdo en ninguna sociedad. Bueno, los lazis sí, pero esos no tienen dos dedos de frente.