Societat · 1 d'Agost de 2020. 11:12h.

"El procés ha estat un passatemps per a rics"

Josep Burgaya, historiador: "El PSC hauria d'haver estat més valent"

"El procés ha estat un passatemps per a rics"

L'historiador Josep Burgaya considera que "el procés ha estat un passatemps per a rics" en aquesta entrevista amb e-notícies. Burgaya, professor titular de la Universitat de Vic, acaba de publicar "Populisme i relat independentista a Catalunya" (El Viejo Topo).

L'autor també alerta que el "independentisme no ha fet autocrítica i no crec que la facin" amb la qual cosa el conflicte polític està servit. En la seva opinió, Esquerra és capaç de desmarcar-se de JxCat perquè "quan surt Puigdemont i els acusa de traïdors tornen a la cleda".

"Esquerra no és capaç de practicar la realpolitik: Oriol Junqueras i Marta Rovira ho impedeixen". Al seu judici va ser "una barbaritat declarar la República catalana per desfer-la a al cap d'uns segons".

També critica que "l'esquerra en general i el PSC en particular va ser poc valent amb el nacionalisme". "El PSC hauria de haver-se desmarcat de el nacionalisme i haver plantejat la batalla de les idees", afegeix.

D'altra banda remarca, entre d'altres afirmacions que l'independentisme ha obviat "la geopolítica, estem a la Unió Europea, la UE va a obrir el meló en cinquanta o en cent anys".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#27 Pep, Palamós, 02/08/2020 - 09:49

no ha estat un entreteniment ,els rics a Catalunya fa anys s'han venut les empreses i ara només tenen patrimoni i aixó s'acaba pels seus descendents i es van enlluernar amb tenir un petit estat per dirigir-lo ells ,un estat ,encara que petit ,necessita molta gent per dirigir-lo, una élit ,ells eren franquistes pujolistes i ara indepes.. el poder

#26 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 02/08/2020 - 00:00

¿El PSC batallar contra el nacionalismo? ¡Vamos, hombre! No hay que ser historiador, hasta los viejos más rústicos sabemos que eso es imposible. El PSC siempre ha querido beneficiarse de los nacionalistas y chupar juntos; no sabe ni quiere hacer otra cosa.

#25 Juanico, Bcn, 01/08/2020 - 21:39

Menysprear el que pensenl els altres no és una bona pràctica.

2 milions de rics són molts rics, ricura.

#25.2 Santi, Barcelona, 02/08/2020 - 09:13

No t'equivoquis, els rics juguen amb els que tu quantifiques en dos milions...es a dir, els quatre rics s'erigeixen en ideolegs, contracten als pastors (el vivales, el porqueras,i d'altres) per guiar el ramat on els convé, i aquest es el joc, mentres deixen que els pastors i els amiguets i familiars posin mà a la caixa i estiguin ben alimentats

#25.4 Sergi Sergio, Barcelona, 02/08/2020 - 19:13

Aquests rics vividors i vivales son el que mouen el ramat que diu beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

#25.5 Figueras, Figueras, 03/08/2020 - 17:22

Juanico, que heu fet vosaltres? menysprear el pensament del 53%, tancar el parlament, trepitjar la constitució, trencar el estat de dret... menys pel.licules, que els primers en imposar el vostre pensament al estic feixista, sou vosaltres!

#10 Montse Quatre, Barcelona, 01/08/2020 - 17:55

Titllar el maleit "procés" com un passatemps em sembla un qualificatiu molt feble i benigne, perque el que realment ha suposat aquest enorme tinglado es una nefasta i malefica acció que s'ha patejat una recuperació treballada durant quaranta anys per politics que havien demostrat nivell i inteligencia. Els sediciosos haurien de demanar perdó.

#9 antonio, madrid, 01/08/2020 - 17:25

Ganó Ciudadanos, y por mucho que no nos gustara el resultado... genio! Y luego habla de la pluralidad de la sociedad catalana... genio!