Publicitat
Societat · 16 de Juny de 2011. 16:25h.

El professor Navarro encara troba "antidemocràtic" a CiU

"Barcelona té una tradició històrica de protestes"

El professor Navarro encara troba "antidemocràtic" a CiU

Navarro, entre Montilla i Maragall, en una foto d'arxiu

El catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona, Vicenç Navarro, ha acusat els mitjans de comunicació de "doble moralitat" al tractar el moviment dels indignats i ha acusat CiU d'"antidemocràtic" per fer "el contrari del que havia promès en el seu programa electoral".

Navarro ha indicat al seu bloc, a preguntes d'El Periódico, que "ha sigut un error d’aquest moviment el no permetre als parlamentaris entrar i sortir del Parlament. Era un error fàcil de preveure perquè, com era d’esperar, gran majoria dels mitjans ho han utilitzat per desacreditar aquest moviment. El moviment d’indignats hauria d’haver fet una protesta en contra de la decisió del govern de la Generalitat de fer retallades que no constaven en el seu programa electoral. És una llàstima i un error que ho hagin fet d’aquesta manera".

"Ara bé, és típic de la doble moralitat dels nostres mitjans que condemnin als indignats per un acte que defineixen com a antidemocràtic i en canvi han estat callats per un acte clarament antidemocràtic com és que un partit governant, com CiU, fagi el contrari al que havia promès en el seu programa electoral i que el que era aleshores candidat, el senyor Mas, havia negat que faria aquestes retallades", ha afegit.

Segons el catedràtic, "la democràcia catalana és molt limitada i insuficient i el que està passant és un exemple. Surt un govern escollit per una minoria de l’electorat que, el primer que fa, és portar a lloc unes retallades que no estaven en el seu programa electoral. I s’ajunta amb un altre partit que també té un recolzament minoritari per l’electorat (el PP), desenvolupen polítiques que són altament impopulars per la majoria de la població".

Navarro ha justificat les protestes al carrer de diferents col·lectius pel fet que "Barcelona té una tradició històrica de protestes. És aquest caudal històric de la ciutat de Barcelona, internacionalment conegut, que es reprodueix a través de diverses formes i diverses expressions".

"Crec que la manera d’expressar la protesta s’hauria d’haver pactat entre els indignats i les autoritats parlamentàries. Ha estat també un error que no hi ha hagut aquesta voluntat de diàleg per part del govern. Les accions dels Mossos a la plaça Catalunya van tenir un cost molt més gran del que el govern es dóna compte. La distància entre aquest moviment i el govern és enorme. I és previsible que continuïn molt problemes perquè les causes que causen la mobilització dels indignats, continuaran, per desgràcia, presents per molt temps", ha finalitzat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#19 Jordi, Barcelona, 17/06/2011 - 13:00

Vaig ser alumne d'aquest senyor i no sabria dir què pesa més a les seves classes, el seu ego immens o la demagogia amb què les imparteix.

#17 Josep, Badalona, 16/06/2011 - 22:33

M'agrada, m'agrada molt el que diu aquest senyor. Es senyal inequívoca de que alguns dels seus amics s'han de possar a buscar feina potser per primera vegada a la vida.

#16 Daserrout, BCN, 16/06/2011 - 21:48

Quin trio, Montilla que ha arruinat el pais, Maragall amb el seu Estatut ha desmuntat la Inmersió i el tal Navarro de Faiero Lerrouxista. Catalunya no li calen enmics mesetaris amb aquests perillosos fanàtics e incompetents.

#15 Joan, Barcelona, 16/06/2011 - 20:24

Un pressupost mai es porta al programa electoral, es fa segons la situació que et troves. Aquest especímen que diu que és professor d'economía ho hauría de saber, no? Pel bé del païs, no dongui més classes

#14 Lalaia, BCN, 16/06/2011 - 19:41

Repapieja. L'altre dia se'l podia veure animant els "indignats" i engrescant-los a impedir la sessió del Parlament. I sobre la tradició de les protestes, suposo que troba a faltar les bullangues del segle XIX, quan es cremaven fàbriques i convents i s'arrossegaven els cadavers pel carrer.