Publicitat
Societat · 24 d'Agost de 2011. 21:14h.

El PSC demana explicacions sobre Ascó

La central nuclear ha disminuït la generació elèctrica

El PSC demana explicacions sobre Ascó

La central nuclear d'Ascó, en una foto d'arxiu

El PSC demanarà explicacions al Govern sobre la "inexplicada disminució de potència dels dos grups nuclears d'Ascó". El diputat Xavier Sabaté ha indicat que "ni el Consejo de Seguridad Nuclear (CSN) ni la propietària de la Central, ANAV, han donat explicacions, com és costum, i els ciutadans tenim dret a conèixer aquesta incidència".

El dirigent socialista ha assegurat que “portem dos dies, 23 i 24, que el Grup Ascó-1 ha baixat de 1016 MW a 655 i 653, respectivament, i Ascó-2 ha reduït la seva generació de 921 MW a 597 i 833". Sabaté ha afegit que “aquest fet anòmal requereix d’una explicació en una central nuclear que el passat 16 de juliol ja va tenir problemes per l’entrada d’algues a les bombes".

Les preguntes a l'executiu aniran en la direcció d'esbrinar "si el Govern coneix les raons d’aquesta disminució de potència, si n’ha fet un seguiment i si es deu a l’augment de temperatura de l’aigua del riu que n’impedeix una correcta refrigeració".

Sabaté és partidari d'una pròrroga de l'activitat de la central nuclear per un període "màxim de cinc" anys i ha sol·licitat l'establiment d'un pla de reactivació econòmica per a la Ribera d'Ebre "perquè la nuclear d’Ascó no serà eterna i cal començar a preveure quins altres llocs de treball i sectors econòmics poden tenir futur a la comarca".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat