Publicitat
Societat · 6 de Gener de 2017. 17:50h.

El PSC denuncia que el Govern deixarà de sancionar la prostitució a les carreteres

Els socialistes assenyalen que la Llei d’Acompanyament elimina les sancions

El PSC denuncia que el Govern deixarà de sancionar la prostitució a les carreteres

Una prostituta, en una carretera

El PSC ha denunciat que el projecte de Llei d’Acompanyament als Pressupostos presentat pel Govern deroga els quatre punts de la Llei catalana de Carreteres que fan referència a les sancions que s’apliquen a la prostitució en aquestes vies. El diputat Rafel Bruguera va afirmar que amb la modificació, la prostitució a les carreteres “deixa de ser infracció greu”. “Vostès creuen que un tema tan sensible com aquest, en què està en joc el debat ‘regulació versus abolició de la prostitució’, es pot ventilar d’aquesta manera?”, va preguntar a l’executiu durant la seva intervenció en el darrer ple del Parlament.

La diputada de Junts pel Sí, Maria Senserrich, va respondre a Bruguera assegurant que la sanció “no s’elimina: passa de greu a molt greu”. Però el cert és que a la Llei d’acompanyament no apareix cap introducció que modifiqui la categoria de la sanció, sinó que només elimina les previstes a la norma que està en vigor actualment.

El Departament d’Interior, preguntat per e-notícies, ha al·legat que la prostitució a les carreteres també està tipificat amb una sanció greu en una llei d’àmbit estatal i que per tant també “seria d’aplicació”. Es tracta de la la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana. Aquesta norma prohibeix “la sol·licitud o acceptació pel demandant de serveis sexuals retribuïts en zones de trànsit públic” i la sanciona amb una infracció greu que pot comportar una multa des de 601 fins a 30.000 euros.

Malgrat tot, fonts parlamentaries han apuntat a que Junts pel Sí podria acabar votant a favor d’eliminar la derogació dels quatre punts de la Llei de Carreteres catalana que sanciona la prostitució a les vies públiques. En concret, en el Projecte de Llei d’Acompanyament dels Pressupostos presentat apareix la derogació de l’apartat de la Llei de carreteres on s’estipula que és una infracció greu “ocupar de manera temporal les zones de domini públic, de servitud i d'afectació per realitzar-hi usos i activitats relacionades amb la prestació de serveis de naturalesa sexual”.

També es suprimeix un article de la disposició addicional tercera del Decret legislatiu 2/2009 pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de carreteres. És el que diu que “es prohibeix l'ocupació temporal de les zones de domini públic, de servitud i d'afectació per a dur-hi a terme usos i activitats relacionades amb la prestació de serveis de naturalesa sexual”.

El diputat del PSC, Rafael Brugera, als passadissos del Parlament

9 Comentaris

Publicitat
#4 El pasmat de la Junquera., Vic , 07/01/2017 - 14:38

El govern de la generalitat, sembla que le gusta que Catadisney sea conocida en Francia i Europa por ser una region llena de putas extranjeras de todos los colores, puticlubs a dogo, pisos patera por todos lados y lo mas estetico rotondas y calles llenas de emeretrices medio desnudas.
Los niños en Cata

#2 Roger, Figueres, 06/01/2017 - 21:01

És molt dencill: la CUP ho ha imposat i el Conseller Jané s'ha abaixat els pantalons (una vegada més).

#2.1 Manolio, Torredembarra, 07/01/2017 - 08:17

¿Dónde y con que intención lo de la bajada de pantalón?

#2.2 Agustinon, Tarragona, 07/01/2017 - 09:30

Hasta que se aprueben los presupuestos la bajada de pantalones del Govern ante la CUP será el pan de cada día. Los tienen cogidos por las pelotas y no sueltan la presa.

#1 Ajo y Agua, Bcn, 06/01/2017 - 18:59

Els unionistes haurien d'estar contents: deixaran treballar a les seves mares més tranquil.lament :-)

Ajo y agua!
//*//

#1.1 Agustinon, Tarragona, 06/01/2017 - 19:48

¿Y tú estás seguro de que tu papá no es un repartidor de butano unionista de Murcia?.

#1.6 Ezcocio el ajete, La Jonquera, 08/01/2017 - 12:08

#1

Por lo que afirmas eres un usuario asiduo de dichos servicios. Ahora dirás como esos que llaman a la radio, que es un/a amiga/o que te ha ilustrado. Si no eres hipocrita díselo a tu pareja, a los compañeros de trabajo o bien si vas

#1.7 Ezcocio el ajete, La Jonquera, 08/01/2017 - 12:09

en este mundo selvático por libre a clientes y proveedores. Eso por una parte. Por otra ya no te multaran al menos en Barcelona, ya que Colau está de vuestra parte y de su parte. la que se quiera entender con su parte. Eso publica la prensa hoy

#1.13 pepe....., andorra, 08/01/2017 - 15:45

comentario miserable q demuestra dos cosas, la primera es q el q censura los comentarios tiene querencia por los separatas a la hora de censurar y la segunda la tremenda miseria moral q anida en la mente del separatismo. Y como muestra el comentario de Ajo y Agua. Miserable y tremendo.