Publicitat
Societat · 8 de Març de 2012. 17:04h.

El PSC denuncia que el PPC "intenta discriminar segons la llengua"

Font diu que els populars volen una "doble xarxa escolar" i demana a Mas que "esclareixi l'actitud del seu soci"

Daniel Font, portaveu d'Educació i Universitats del grup del PSC al Parlament, ha denunciat i "condemnat" les actituds del PPC els darrers dies "relacionades amb objectius no explícits relacionats amb polítiques que no són lingüístiques".

Font, que ha valorat "positivament" la sentència del TSJC sobre la immersió, ha dit que el PPC ha fet "un intent de creació d'una doble xarxa escolar i la discriminació segons la llengua materna". 

També ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que miri d'esclarir "l'actitud del seu soci en tot aquest afer de la immersió". "Volem saber si el president assumeix o no les declaracions del Partit Popular".

D'altra banda, ha comentat que després de la sentència del TSJC "l'episodi ha acabat millor del que podíem pensar". "Celebrem la sentència, però s'hi haurà d'estar a sobre", ha continuat abans de dir que "en el nostre nom no hi haurà cap aprofitament de la política lingüística per qualsevol altre motiu". 

Font ha destacat que el model d'immersió a Catalunya és sinònim de "cohesió social" i ha dit que "la política lingüística està en la línia de flotació de la unitat civil del poble de Catalunya". "Volem un sol poble, una sola xarxa escolar i un poble cohesionat en ple exercici de les llibertats per a tothom", ha afegit.

Daniel Font, a la roda de premsa al Parlament
Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Kim, Blanes, 09/03/2012 - 13:41

La inmersión y toda la política lingüística carece de legitimidad democrática. Es un alijo introducido de contrabando por los catalanistas con uso y abuso de la astucia política, como bien demostró Thomas Jeffrey Miley en "Nacionalismo y política lingüística: el caso de Cataluña"

#5 Santi, Mataró, 09/03/2012 - 07:35

No señor, el PPC quiere que la lengua vehicular de las enseñanza en Cataluña sea indistintamente y por igual o a elección libre de cualquiera de las dos lenguas of. de Cataluña, como es lógico. La inmersión lingüística actual, no se corresponde con la realidad socio-lingüistica de Cataluña.

#4 kimet, bcn, 08/03/2012 - 19:24

Si a can psoe no estan d'acord amb el PP que recordin que els tribunals els nomenen politics, uns del pp i altres del psoe i MAI el psoe ha escombrat cap als interessos de catalunya aixis que SRS DEL PSC NO ENGANYEU A NINGU SOU EL PP VESTIT DE PROGRE.

#4.1 Francesc, Barcelona, 08/03/2012 - 23:19

Kimet, el sistema de la immersió va sortir dels socialistes, a principis dels 80 i que va recollir CiU quan va entrar a la Generalitat. I és en l'única cosa que no han claudicat. I en aquest sentit han fet un gran servei al país. Potser l'únic.

#3 angelito, barcelona, 08/03/2012 - 19:13

Estos pobres del PSC, defenestrados por méritos propios, siempre haciendo equilibrios para tener una opinión diferenciada.Más les valdría que se hicieran todos conergentes, y vivirían más felices sin tener que hacer tanto encaje de bolillos.Y Montilla, Carmen y Zaragoza al PSOE, y santas pascuas.

#2 joan, barcelona, 08/03/2012 - 17:24

aquets apart de dir bajanades que parli amb la seva amiga chacon a un coloqui per exemple a tele sur . aviam que diria la seva companya de partit.