Publicitat
Societat · 21 d'Octubre de 2021. 08:52h.

El PSC s'apunta a convertir Prefectura en un espai de memòria

Batlle confirma que està previst que s'abordi en la pròxima comissió bilateral

El PSC s'apunta a convertir Prefectura en un espai de memòria

ERC, Barcelona en Comú i JxCat, han tornat a reclamar al Govern espanyol que reconverteixi la prefectura de policia de la Via Laietana en un centre memorial de la repressió franquista. El PSC, que proposa fer conviure la comissaria amb un espai de memòria, s’ha abstingut mentre que la resta de grups, Cs, PP, Barcelona pel Canvi i la regidora no adscrita, hi han votat en contra.

Així ho recull una proposició presentada pel grup republicà a la Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona. El text, transaccionat, demana instar el govern municipal a exigir a l’espanyol la reconversió de l’espai i manifesta que és incompatible que l’edifici sigui utilitzat com a memorial i alhora com a prefectura de la policia.

“La comissaria de Via Laietana no és un símbol de resistència de la policia: ha de ser un símbol de memòria de les barbaritats que van passar en aquest país quan la democràcia no existia. Per tant, demanar-ne el tancament no és ideologia, és justícia”, ha assegurat el regidor portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, que ha recordat que els republicans venen demanant el mateix des de 2005 i que finalment el 2017 va ser aprovat pel Congrés.

En aquest sentit, ha criticat que el PSC amb la seva abstenció “ha trencat amb la seva pròpia posició”, ja que fins ara sempre havien votat a favor de la reconversió, i ha carregat contra la nova proposta socialista de fer conviure comissaria i espai de memòria: "La proposta de fer conviure ara la comissaria de policia amb un memorial democràtic és ridícul i gairebé un insult a les víctimes", ha assenyalat.

També ha criticat que el PSC també s’empari en “arguments tècnics” i en deixar el tema per a la Comissió Bilateral per no votar a favor que Barcelona es tornés a posicionar sobre el tema. Sobre l'abstenció dels socialistes, el tinent d'alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha recordat la qüestió de la comissaria de Via Laietana està previst que s'abordi en la pròxima comissió bilateral Govern central-Generalitat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Gregari, VNG, 22/10/2021 - 14:44

Al final esto es más de lo mismo, exagerar lo malo de una parte, y olvidar lo malo de la otra hasta incluso prohibir decirlo, la semilla de Zapatero fructifica, que no acabe la guerra civil, qué pena.

#15 Cajonacona, Barcelona, 22/10/2021 - 07:56

Al pasado no se puede mirar con ojos del presente. El artilugio que la Colau ha puesto delante de la Jefatura diciendo que fue un sitio de tortuta omite al capitan Cojones que en 1934 se dedico a torturar y asesinar sindicalistas y ahora es adorado por Torra y compañia. Antes de darles la Jefatura se le pega fuego, ahora que es moda quemarlo todo

#14 MANUEL FERNANDEZ, ESPLUGAS DE LLOBREGAT, 21/10/2021 - 18:17

Me parece bien mientras que a su vez tiren las checas que hay . Pero claro eso no lo dirán porque la mayoría son pisos y claro no se pueden desocupar. Venga que no nos chupamos el dedo

#13 Servilia, Cabrera de Mar, 21/10/2021 - 17:53

Hay que reconocerle a la oposición (?) de izquierdas de Cataluña el esfuerzo que hace para quedar bien con el governet.

#11 Alejandro, Santa Coloma de Gramanet, 21/10/2021 - 13:53

Bueno si de memoria se trata también habrá que hacer un espacio para la memoria de las checas y de lo que hizo ERC cuando gobernó, sus métodos de torturas y ejecuciónes sumarisimas si hay que revivir lo Hdp que fueron unos también habrá que revivir lo Hdp que fueron los otros, o de esa etapa nos olvidamos porque no conviene