Publicitat
Societat · 24 de Febrer de 2012. 15:08h.

El PSOE amenaça amb portar la reforma laboral al Constitucional

Ha anunciat que hi presentarà recurs si no es "corregeix" durant el seu tràmit parlametari l'article 37

El PSOE amenaça amb portar la reforma laboral al Constitucional

Soraya Rodríguez, durant la roda de premsa

Dues setmanes després que l'executiu de Mariano Rajoy aprovés la reforma laboral, la portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, ha anunciat que hi presentarà un recurs d'inconstitucionalitat si no es "corregeix" en el seu tràmit parlamentari.

Els socialistes consideren que alguns aspectes de la reforma laboral vulneren la Constitució, com per exemple, l'acomiadament lliure en els contractes d'un any per als treballadors contractats en empreses de menys de 50 treballadors. Segons ha manifestat en roda de premsa, el període d'un any ha d'estar justificat i ha de venir determinat pel tipus de treball que s'ha de desenvolupar.

El PSOE creu que la reforma laboral desnaturalitza el període de prova i el converteix en una "llacuna legal i constitucional" en què el treballador pot ser acomiadat sense motiu ni indemnització. Segons els socialistes, vulnera l'article 35, que diu que l'extinció d'un contracte ha de respondre a un motiu just previst anteriorment.

També pot ser inconstitucional la modificació per part de l'empresari de les condicions laborals al·legant motius "absolutament generalistes", ha assegurat Rodríguez. A més, ha afegit que la reforma també podria vulnerar l'article 24 de la Constitució, que recull el dret dels ciutadans a una tutela efectiva per part de jutges i tribunals, ja que no permet a la jurisdicció laboral atendre adequadament aquest principi.

Els socialistes també consideren inconstitucional el "laude obligatori" perquè "imposar un arbitratge és clarament contrari al principi de negociació col·lectiva" de l'article 37.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat