Publicitat
Societat · 25 d'Agost de 2010. 12:39h.

El PSOE, contra els aturats que rebutgin cursos de formació

El Senat aprova rebaixar de 100 a 30 dies el període d'inactivitat

El PSOE, contra els aturats que rebutgin cursos de formació

Celestino Corbacho, en una imatge d'arxiu

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha afirmat que "no entén l'enrenou" que ha causat l'esmena socialista a la reforma laboral que proposava rebaixar de 100 a 30 dies el període durant el qual un aturat pot rebutjar cursos de formació sense ser penalitzat.

En declaracions a RNE, Corbacho ha explicat que l'objectiu és "que estiguin aturats el menor temps possible", i ha defensat que els cursos de formació i reciclatge serveixen "perquè tornin com més aviat al mercat laboral". Per aquest motiu, el ministre ha opinat que "no sembla raonable rebutjar aquests cursos. Cent dies em sembla molt de temps". També ha aclarit que "la responsabilitat de la formació recau en els serveis públics d'ocupació", de manera que "si no truquen, no passa res".

Pel que fa a les sancions que es poden aplicar, Corbacho ha explicat que hi ha una normativa progressiva, en la qual la major pena seria la pèrdua de la prestació per atur. No obstant, ha advocat per fixar-se en cada cas i pels elements atenuants.

Finalment, el ministre ha aclarit que no hi ha canvis en la normativa per rebutjar ofertes de treball. "Ja se sanciona a qui no accepti una oferta. A partir d'aquí caldrà augmentar el control per part dels serveis públics d'ocupació perquè no hi hagi frau en la prestació per atur".

La Comissió de Treball del Senat ha aprovat la reforma de treball amb el vot favorable de l'Entesa i el PSOE, les abstencions de CiU i PNB i el vot en contra del PP. Els senadors han rebutjat les dues esmenes d'ICV i ERC, i han debatut les 289 esmenes tramitades. Finalment, el punt més polèmic de la reforma ha estat el de sancionar els aturats que rebutgin cursos de formació i fer-ho reduint el període de gràcia de 100 a 30 dies. Contra tot pronòstic, el PP finalment ha donat un "sí crític" a la mesura i l'ha condicionada a millorar i controlar les prestacions que atorga l'Estat. La segona setmana de setembre el text arribarà al Congrés per a la seva aprovació definitiva.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Terraxa, Terrassa, 26/08/2010 - 08:33

Cursos de formació,... vol dir aquell invent pel qual es donen calers a amiguets que tenen muntats acadèmies que ensenyen coses endarrerides tecnològica i laboralment (i amb professorat pèssim).

#3 joan, Hospitalet, 25/08/2010 - 18:32

Aquest home no és el de Tele taxi?

#2 Thiago, Vic, 25/08/2010 - 16:13

En principi, la idea sembla positiva. Ara bé venint dels governs ZP, en algun moment o altre hi haurà trampa o simplement ho faran malament... Llastima.

#1 jj, sant cugat del valles, 25/08/2010 - 13:20

la meva dona ha estat 1 any esperant un curs de formacio de office...