Societat · 19 de Juliol de 2008. 15:36h.

El rector de l'UAB demana que el català no sigui "una barrera"

"Cal fer compatible l'ús del català amb l'obertura de les universitats"

El rector de l'UAB demana que el català no sigui "una barrera"

Lluís Ferrer, rector de l\'UAB

En una trobada informal amb periodistes, el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Lluís Ferrer, ha demanat que la utilització de la llengua catalana no sigui "una barrera", segons informa el diari El Mundo. Ferrer va defensar la posició de l'UAB respecte al conveni del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) anunciat pel Govern català el passat 11 de juny, que va acordar exigir el nivell C de català per a la contractació de nous professors i del qual l'UAB es va desmarcar inicialment al costat de l'Universitat Pompeu Fabra.

En aquest sentit, el rector va expressar la seva voluntat de promoure el català, encara que va considerar que l'exigència en primera instància del nivell C no és la millor via per promoure la integració. "Hem de fer compatible l'ús del català amb l'obertura de les nostres universitats" a l'espai europeu, va dir.

Lluís Ferrer va manifestar que el tema de la llengua no s'ha de prendre com una qüestió política al servei de la ideologia. Per això, va apostar pel suport a l'ús de català a les aules universitàries, sense que això es converteixi en "una barrera" per a l'arribada de personal preparat de l'estranger. D'aquesta manera, va defensar el model que l'UAB practica des de fa una dècada i que exigeix el nivell C encara que no per a la seva contractació, sinó com un compromís a termini més llarg.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Martín Martínez Mart, Barcelona, 28/07/2008 - 10:35

Estic d'acord amb el senyor Ferrer:
a. Les barreres , no són bones en qualsevol àmbit..
b. Per a promocionar el català hi ha altres mesures..

#19 cristina enríquez,, barcelona, 25/07/2008 - 20:01

el nivel C de catalán es una especie de cosa sádica con que se tortura a los ciudadanos que necesitan un empleo; eso no es hablar catalán

#18 Juan, Barna, 20/07/2008 - 12:40

Es esperanzador conocer estas posturas. ¡No todo está perdido¡. En la universidad queda gente sensata e iinteligente.

#17 sulfuro sulfuro, Barcelona, 19/07/2008 - 23:25

El rector se manifiesta como persona inteligente y busca el bien de la Universidad y de su pais.Los que tanto hablan de "fer pais" convertirán a Cataluña en un páramo cultural donde la endogamia y el nepotismo acabarían con una buena enseñananza.

#16 josep m, la seu, 19/07/2008 - 22:19

Un bon nivell de català hauria de ser obliagtori per a totes les feines. Si no, aqui aviat no parlarà català ni deu. Fixeu-vos a Barcelona, fot fastic.