Publicitat
Societat · 10 de Maig de 2010. 18:17h.

El referèndum de la Diagonal comença malament

El mateix alcalde va tenir problemes tècnics per poder votar

El referèndum de la Diagonal comença malament

Fins i tot l'alcalde Hereu va tenir problemes tècnics per poder votar (foto: ACN / Rafa Garrido)

Problemes de connexió, errades en el sistema, fallades tècniques al web i cues als punts presencials han marcat aquest dilluns el tret de sortida de la consulta de la Diagonal. Fins i tot l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s'ha trobat amb dificultats a l'hora d'emetre el seu vot a primera hora del matí, a la seu del districte de Les Corts.

Segons l'Ajuntament, al menys vuit dels més de cent espais preparats per votar han fallat en aquest primer dia de votació, tot i que han assegurat que han estat problemes tècnics "puntuals" i que serien solucionats "ràpidament". Aquestes dificultats i el reclam de ser el primer dia han fet, a més, que als punts presencials s'hagin registrat cues de votants.

Fins al proper 16 de maig, tots els empadronats a la capital catalana de més de 16 anys d'edat podran votar per Internet o a algun dels 108 punts presencials habilitats per l'Ajuntament a tots els barris de Barcelona, per decidir si prefereixen l'opció A (el bulevard), la B (la rambla) o la C (cap d'aquestes dues).

A les deu del matí d'aquest dilluns, l'alcalde Hereu entrava a la seu del districte de Les Corts, el punt presencial més proper a casa seva. Els ciutadans que esperaven allà mateix per poder votar s'han hagut d'esperar a que l'alcalde passés per davant, tot i que tots s'han mostrat contents de participar en el mateix lloc que el batlle barceloní.

Després d'acreditar-se i rebre la seva tarja que permet el vot, Hereu ha segut davant la pantalla preparada per la votació i, inesperadament, el sistema ha patit una fallada. L'alcalde ha demanat ajuda als seus col·laboradors, i, poc després ha assegurat que ha pogut votar "sense problema".

Intermitentment, en aquest i en altres punts presencials, el sistema anava funcionant amb normalitat i fallant, amb episodis de desconnexió que impedien la votació a alguns ciutadans i retardaven el procés fluid als espais amb dificultats, ocasionant cues que fins i tot dissuadien a alguns barcelonins que optaven per "tornar més tard quan no hi hagi tanta gent".

La pròpia gerent d'Administració Electrònica de l'Ajuntament de Barcelona, Pilar Conesa, ha reconegut que "a vuit punts presencials" s'estaven produint dificultats i que es devien a "problemes de connexió" del sistema.

Paral·lelament, al web bcn.cat/diagonal també s'han enregistrat problemes que impedien la votació. A la mateixa seu del districte de Les Corts han arribat diversos ciutadans que volien votar allà perquè, asseguraven queixant-se, no ho han pogut fer a través d'Internet des de casa. "La pàgina no funcionava, sortia la informació que ja hi havia ahir", o "quan he intentat votar, el web es bloquejava i ha estat impossible", han estat algunes de les frases que explicaven mentre feien cua per participar des del punt presencial.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Francesc del TRAM, Barcelona, 13/05/2010 - 10:28

Hola! Hemos recogido diferentes opiniones de comerciantes que ya conviven con el TRAM así como de otros que creen que la reforma de la Diagonal puede ser muy positiva. Os dejo enlace por si es de vuestro interés http://blog.trambcn.com/que-diuen-els-comer

#15 Josep, Barcelona, 11/05/2010 - 18:34

A mi no em queda clar el tema de la confidencialitat del vot perquè si introdueixo el meu DNI, la meva data de naixenment i la meva opció de vot, qui em garanteix que el meu vot és secret?

#14 Nelson, Barcelona, 11/05/2010 - 16:19

BARCELONA HA DONAT UNA IMATGE TERCERMUNDISTA AMB UN REFERENDUM AMANYAT PER EVITAR QUE SORTÍS L'OPCIÓ IMMOBILISTA.

#13 Jo, Barcelona, 11/05/2010 - 15:02

Una altra manupulació es l'horari de votació. S'anuncia que es del 10 al 16 de maig, quant en realitat el diumenge 16 nomès es podrà votar per internet i fins a les 10 del matí. Si algú espera fer-ho el diumenge ho trobarà tancat.

#12 Pepi, Barcelona, 11/05/2010 - 08:33

Rumorologia: Sembla que la mateixa empresa privada que se\\\'n durà la concessió del tramvia, ha finançant per endavant aquesta \\\"consulta popular\\\"