Publicitat
Societat · 14 de Juny de 2020. 16:54h.

"El referèndum és una trampa"

Manuel Trallero, periodista i escriptor: "Es tornarà a repetir fins que surti que sí"

"El referèndum és una trampa"

El periodista i escriptor Manuel Trallero ha considerat que "el referèndum és una trampa", ja que si el resultat final és un no "es tornarà a repetir fins que surti que sí". L'autor de la biografia de Jordi Pujol 'Todo era mentira (1930-1962)', que ha concedit una entrevista a e-notícies, ha apuntat que en un referèndum "no hi ha igualtat de condicions".

"Si Torra contínua en posició intransigència absoluta, de referèndum sí o referèndum sí, no hi haurà cap possibilitat perquè el referèndum és un parany, com s'ha demostrat perfectament" ha assenyalat el periodista. "Si en el referèndum guanya el sí, fantàstic però si en el referèndum guanya el no, passarà com al Quebec, que es tornarà a repetir fins que surti que sí, com va passar també a Escòcia. Com que va sortir que no ara demanen que es torni a repetir" ha explicat.

"No és en igualtat de condicions, perquè si surt independència és per sempre, i si surt que no és fins a la pròxima. Això no és jugar amb les mateixes cartes" ha lamentat Trallero.

Manuel Trallero (Barcelona, 1951) va escriure l'any 2012 el llibre més documentat sobre el cas Palau anomenat 'Música celestial. Del mal anomenat cas Millet o cas Palau' (Debat). El treball biogràfic sobre Jordi Pujol que va escriure -juntament amb l'historiador Josep Guixà- es titula 'Pujol. Tot era mentida (1930-1962)'.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#11 OPI-NO, Barcelona, 15/06/2020 - 21:39

La ONU solo contempla el derecho de autodeterminación para las situaciones coloniales, que ni remotamente es el caso de Cataluña.
En 2016 el Tribunal C. alemán declaró inconstitucional la petición de un referendum en Baviera, y lo mismo el italiano en 2015 para Véneto, y en ninguno de los dos países se celebró ningún referéndum desoyendo al E

#10 OPI-NO, Barcelona, 15/06/2020 - 21:27

Jo proposo la recentralització de les competències d'educació, cultura i mitjans de comunicació i d'aquí a 40 anys convoquem un referèndum d'independència, Ok.

#9 OPI-NO, Barcelona, 15/06/2020 - 21:26

Els referèndum d'independència, si es perd, es torna a sol·licitar un altre, però si es guanya ja no se celebra cap mes.
Els nacionalismes amb els referèndum d'independència han trobat una via interminable de reivindicació, ja que saben que cap govern, en el seu sa judici, l'hi concedirà si no té la certesa absoluta que el guanyarà folgad

#8 Sergi Sergio, Barcelona, 15/06/2020 - 15:21

A estas alturas de la pelicula ya todo el mundo sabe que los referendums son una trampa, hacemos el referendum, si sale SI ya esta y si sale NO lo vamos a ir repitiendo hasta que salga SI y entonces ya se acabaron los referendums.

#7 GRACIAS CIUTADANS!, bcn, 15/06/2020 - 07:31

GRAN LAZO AMARILLO en la fachada del AYUNTAMIENTO BARCELONA

PROYECTO RETIRADA ESTATUA COLON

FORA NISSAN, TURISTAS, ETC

WELCOME NARCO-PISOS, MENAS, CARTERISTAS, ETC

GRACIAS CIUTADANS - COMUNS - PSC !

#7.1 MANUEL VALLS, SOCIALISTA (Ciutadans), 15/06/2020 - 08:55

Agradecido!
como ex-ministro SOCIALISTA francés es lo mínimo que teníamos que hacer
Y ahora una broma muy buena: lo saben aquel que dice que nuestra amiga Colau es menos separatista que ERC? ja ja ja ja ja