Publicitat
Societat · 12 de Desembre de 2014. 09:29h.

“El Rei ha d’anar al Mercat del Ram de Vic”

El vicepresident d’Empresaris de Catalunya, José Bou, demana també que “el Senat vingui a Barcelona”

“El Rei ha d’anar al Mercat del Ram de Vic”

José Bou

L'empresari José Bou, vicepresident primer de l'entitat Empresaris de Catalunya, ha conduït l'acte de la presentació de la Plataforma contrària al procés sobiranista. En una entrevista a e-notícies insta al Rei Felip VI a visitar Catalunya i es mostra partidari de traslladar el Senat a Barcelona.

Quin és l´objectiu de la Plataforma que vostè representa?

És la veu dels empresaris catalans que han estat callats molt temps perquè tenien un cert temor, i ara han donat un pas endavant, perquè els empresaris que estaven en silenci puguin parlar en la nostra associació i dir el que creuen. Les conseqüències econòmiques poden ser molt dolentes per Catalunya en cas d’independència.

Els empresaris independentistes “han sortit de l'armari”?

Si, està bé això de l'armari, paro no som anti res, som empresaris catalans i espanyols, Catalunya en aquests moments esta trinxada en dos trossos, això és molt greu.

A la trobada hi ha dirigents del PSC?

No, però la propera setmana em reuniré amb alguns dirigents, comptem amb ells, també han faltat altres com la senyora Camacho. Amb l´acte del rei ha faltat molta gent, nosaltres anem a buscar els empresaris de comarques i de pobles.

Què en pensen de la 3ª Via o la Reforma Constitucional del PSOE?

La Constitució s´ha d´adoptar als temps que vivim, després de 30 anys, hi ha articles que estan desfasats, si toquem el article 1, 2 o 3 la trinxem i tindríem una de països ibèrics, en això no estem.

Què en pensen del dret a decidir?

Qui no vol ser independent a la vida? Decidir es una expressió a la llibertat, decidir el que, la independència? No, hi ha uns procediments que s´han de seguir. Canvia la Constitució, no es pot fer una consulta amb pregunta-referèndum, això correspon al Govern de la nació i a tots els espanyols,

Vostès fan una crida a que el govern espanyol i Catalunya s´entenguin?

Sempre. No li càpiga dubte, els empresaris volem fer camí, volem que d’una vegada per totes encara que sigui en temps, anem a millor i no a pitjor, perquè ara anem a pitjor, ens estem enfrontant. Reclamem al president Mas que sàpiga escoltar, i a Rajoy que no pot fer res fora de la llei, però que sàpiga donar als catalans coses que es poden fer i donar. Farem camí i ens entendrem, tenim exemples que anant junts anem millor.

Quin missatge li envia al President Mas?

Que ens escolti. Som una part de les 2/3 parts de Catalunya, no som aquella part que a votat Si Si. Som els altres, som catalans i si som catalans ens ha d´escoltar, perquè ha estat elegit per tots. Volem una trobada.

Quin missatge li envia al President Rajoy?

Que torni a venir a Catalunya, demanem que el Senat vingui a Barcelona, que Barcelona participi de la governabilitat d´Espanya, que es facin els Consells de Ministres a Barcelona.

I al Rei?

Si cal que vagi al Mercat de Ram de Vic, si cal que vagi a la plaça Sant Jaume a ballar sardanes, si ha d´aguantar un castell a baix que ho faci, si s´ha de posar de genolls davant la Verge de Montserrat que ho faci, perquè els catalans ho tindrem a millor. El problema català és sentimental.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#11 Artur, Barcelona, 13/12/2014 - 18:15

Al Mercat del Ram i APPC junt amb els desgraciats empresaris espanyolistes.
CATALUNYA
UNITAT ? ELECCIONS ? D U I ? INDEPENDÈNCIA

#10 Miquel, Blanes, 12/12/2014 - 16:49

ELS CATALANS NO TENIM REI !!!
( I MENYS UN POSAT PER EN FRANCO O UN FILL D' UN POSAT PER EN FRANCO).

#9 Lelo, BCN, 12/12/2014 - 12:31

A VIC mejor mandamos a URDANGARIN.

#8 Josepma, BCN, 12/12/2014 - 11:41

El rei nomes a de vindre a Catalunya a jurar la Constitució Catalana com es feia abans.Si els catalans volen tindre rei.

#8.1 rosa, barcelona, 12/12/2014 - 14:50

Josepma, el verb haver va amb h.
"El rei ha de venir". No "el rei a de vindre".
Si us plau, no trepitgis el català.

#7 Xipolleig, Barcelona, 12/12/2014 - 11:30

La independència de Catalunya ja fa molt temps que és per motivacions racionals, els sentiments els deixem per altres coses.
Her rigut molt en la darrera frase de l'amic Bou, parlant de posar-se de genolls i de verges.
És un personatge còmic

#7.1 El azote de los necios, Barcelona, España, 12/12/2014 - 13:31

Claro, claro....racional son las propuestas de las altas élites para no pagar impuestos y así no tener que mantener a millones de subsidiados........ el independentismo está fuera de la onda del siglo XXI y de la redistribución de la riqueza en el mundo......y ahora ves contando que eres progresista

#7.2 Xipolleig, Barcelona, 12/12/2014 - 15:11

Ha,ha,ha ara em diràs que el tal Bonet, que diu que cobrar 500 € és millor que 0, és un exemple de reditribució, oi ?,, perdonant la vida als que treballen explotats ha,ha,ha.
Continuem amb la sessió d'humor dels extremistes, ara l'hi toca al neci que s'assota