Societat · 4 d'Abril de 2013. 19:45h.

El Rei ja ho deia

"La Justícia és igual per a tothom"

El Rei ja ho deia

Joan Carles I, durant el discurs del 2011

El rei Joan Carles I ja va dir durant el discurs de Nadal de 2011, després que es conegués la imputació del seu gendre, Iñaki Urdangarin, que "la Justícia és igual per a tothom". Ara, poc més d'un any després de les seves paraules, és la seva filla, la Infanta Cristina, que també ha estat citada pel jutge Castro a declarar com a imputada pel 'cas Nóos'.

La nit de Nadal del 2011 totes les mirades estaven posades en el discurs del monarca, per si feia referència o no a la imputació d'Urdangarin, la qual va significar un cop per a la corona.

Tot i no referir-s'hi directament, el Rei va assegurar llavors que "em preocupa enormement" la desconfiança que hi ha "en alguns sectors de l'opinió pública respecte a la credibilitat i prestigi d'algunes de les nostres institucions". "Necessitem rigor, serietat i exemplaritat en tots els sentits. Tots, sobretot les persones amb responsabilitats públiques, tenim el deure d'observar un comportament adequat, un comportament exemplar", afegia.

També deia que "afortunadament vivim en un Estat de Dret, i qualsevol actuació censurable haurà de ser jutjada i sancionada d'acord amb la llei. La justícia és igual per a tots".

En ple debat des de fa mesos sobre la responsabilitat dels Ducs de Palma al 'cas Nóos' moltes veus havien apuntat a que la Infanta Cristina acabaria sense passar pel jutjat. Finalment, però, el jutge Castro ha decidit imputar-la. És per això que aquest dimecres, després de fer-se públic que hauria de comparèixer a declarar, algunes formacions polítiques van considerar que ningú no ha de ser impune davant la Justícia.

Així, per exemple, el líder d'ICV, Joan Herrera, celebrava en roda de premsa al Parlament la decisió del magistrat de cridar Cristina de Borbó perquè, segons va dir, això suposa una situació de "normalitat". Herrera va insistir també que no hi ha "ningú intocable".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#4 Kropotkin, Vic, 05/04/2013 - 15:31

Si, que se lo digan a Millet, Alavedra, Prenafeta y al Luigi... Jua, jua, jua,...

#1 Erig, Barcelona, 05/04/2013 - 01:49

És clar que la justícia no és igual per a tothom: si jo fes el mateix que la infanta i m'inputessin cap fiscal recurriria la meva imputació.