Societat · 10 de Març de 2018. 10:50h.

El Síndic considera que la decisió de Llarena és "un atac greu" als principis de l'Estat de Dret

Rafael Ribó troba que "l'elecció d'un candidat no pot ser mai obturada per una decisió judicial"

El Síndic considera que la decisió de Llarena és "un atac greu" als principis de l'Estat de Dret

El Síndic de greuges, Rafael Ribó

El Síndic de greuges, Rafael Ribó, ha criticat la decisió del magistrat Pablo Llarena de denegar la llibertat al diputat Jordi Sánchez perquè pugui assistir a la sessió d'investidura ha assegurat que és "un atac greu als principis que sustenten l'Estat de dret".

Ribó ha manifestat aquest divendres que la decisió del magistrat espanyol vulnera "els drets de participació política" tant del diputat Jordi Sánchez com "de tota la ciutadania de Catalunya".

"He de dir que, com a Síndic, estic davant d'un dels fets més greus que he contemplat", ja que "en la interlocutòria hi ha una transgressió claríssima" del dret a sufragi actiu i passiu de qualsevol persona. "L'elecció d'un candidat no pot ser mai obturada per una decisió judicial", ha afirmat el Síndic.

Rafael Ribó ha explicat que hi ha "bases molt fermes" per mantenir la candidatura de Sánchez, apel·lant tant a la Constitució Espanyola com a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i el Conveni europeu de drets humans. El Síndic creu que la decisió del magistrat Pablo Llarena "afecta el dret de milions de persones, ciutadans de Catalunya que van exercir el seu vot el 21 de desembre".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#25 pepe.----, andorra, 14/03/2018 - 13:02

por una España de todos, la escuela en español....

#24 pepe.----, andorra, 14/03/2018 - 13:02

si, resulta q un juez no puede impedir q un delincuente se haga lo q quiera pero Ribo no puede hacer q los derechos de los padres a la hora de decidir la educacion de sus hijos se cumplan.....Normal, por encima de los derechos de las personas estan los derechos de los territorios y los idiomas, como en la edad media, q es donde quieren volver estos

#23 Robert, Palamós, 12/03/2018 - 14:02

He aquí al vividor més gran de tot Catalunya.

#18 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 10/03/2018 - 21:49

¿Y el golpe de Trilemont y sus secuaces no te lo parece? Lo digo porque no te he oído decir ni pío al respecto.

Sr. Ribó es usted simplemente un hipócrita al que se le ve la patita separatista. La única ley que es buena para usted es la del embudo, como siempre.

#17 Sarola, Castelldefels, 10/03/2018 - 18:34

¡ Ets un fastigós i un corrupte !