Publicitat
Societat · 28 de Setembre de 2020. 22:10h.

El Síndic creu que la sentència és "desproporcionada"

Ribó la veu contrària als "principis elementals de dret penal"

El Síndic creu que la sentència és "desproporcionada"

El Síndic de Greuges ha emès aquest dilluns un comunicat en el qual considera la inhabilitació del president de la Generalitat Quim Torra "desproporcionada" i afirma que "és contrària als principis elementals del dret penal".

"La inhabilitació d'un president escollit democràticament per haver demorat tres dies l'execució del mandat de la JEC resulta, però, completament desproporcionada i, per tant, és contrària als principis elementals de dret penal" ha considerat Ribó.

El Síndic també manifesta que "el manteniment de la pancarta tenia un caràcter reivindicatiu, polític, que hauria de ser irrellevant penalment, com passa en la major part d'ordenaments jurídics del nostre entorn" i recorda que "el president de la Generalitat ja va ser sancionat administrativament per aquests fets".

"Prova d'aquesta desproporció és que aquesta inhabilitació suposa una vulneració directa del dret al sufragi passiu del president Torra, que era diputat al Parlament fins a la seva inhabilitació pel TSJC. La restricció d'un dret tan fonamental com ara el de ser escollit en eleccions competitives només es pot entendre en casos dels delictes de la major gravetat" assenyala el Síndic.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Rafa Diaz de Vivar II, Chez Fangue, 30/09/2020 - 13:18

És el nostre Cid Campeador ressucitat, segurament més baixet i força lleig (no sabem com era l'altre), pero aqui el tenim cavalcant sobre el seu cavall de Síndic ben pagat, un tio que no ha fotut brot a la seva vida i que un cop difunt encara continuarà arrapat a la poltrona com aquell altre de la Dirección General de Tráfico.

#11 Escamarlà, Waterlooooo, 30/09/2020 - 00:49

El comunista-volador ataca de nou

#10 gurguri , barcelona, 29/09/2020 - 15:49

Este señor con el mandato caducado solo defiende su sueldo indecente.Es otro chiringuito de enchufados como el CAC

#9 David, FOLGUEROLES, 29/09/2020 - 15:07

El Síndic que va a creer si ya el hombre chochea y está con una pata más para allá que para acá.

#8 Tirant, Bcn, 29/09/2020 - 12:37

Aquest comunista emboscat, que viu molt folgadament de la butxaca de contribuent, cada dia dóna més fàstic per la seva falta de neutralitat i vassallatge a el poder polític que el manté en la seva poltrona ... És menyspreable, vomitiu ...