Publicitat
Societat · 26 d'Agost de 2016. 12:20h.

El Síndic demana la llibertat d'un intern al CIE amb 50 detencions

El jutge veu "correcta" l'atenció que se li dóna a l'home en situació irregular amb problemes mentals

El Síndic demana la llibertat d'un intern al CIE amb 50 detencions

Ribó, en una foto d'arxiu

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va demanar el passat dia 24 d'agost l'alliberament d'un intern al CIE de la Zona Franca que pateix problemes de salut mental malgrat que acumula cinquanta detencions.

Ribó va al·legar a través d'un comunicat que Houcein, un home de 42 anys d'origen marroquí en situació irregular, "seguia un tractament en un centre psiquiàtric i se li va donar una alta no definitiva amb la recomanació que hi tornés al cap d'una setmana, però al cap de dos dies va ser detingut perquè es trobava en situació irregular".

"La queixa rebuda -afegia- informa també dels intents de suïcidi de l'intern i de diverses situacions de crisi en què ha estat subjecte a contenció mecànica. A més, l'intern refereix una possible situació de maltractament" i va anunciar que havia posat "en coneixement del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i del Ministeri de l'Interior aquesta queixa i també n'ha donat trasllat al Defensor del Poble".

El jutge Joaquín Aguirre, un dels dos magistrats que s'encarreguen de la vigilància del CIE, va rebre una queixa de la plataforma Tanquem els CIE sobre la situació de l'intern, però considera, segons la resolució judicial, que l'atenció que s'està donant a un intern amb problemes mentals és l'adequada.

El titular del jutjat d'instrucció 1 de Barcelona afirma que no s'ha apreciat cap falta en la cura de l'intern, pel que ha desestimat la petició que va plantejar la plataforma i explica que Houcein, que fa 20 dies al CIE, està rebent una atenció "individualitzada i correcta", i que està separat en una habitació, amb vigilància permanent per evitar un possible suïcidi. A més, rep cada dia una visita del metge del centre per comprovar que està bé.

Finalment, assegura que l'home està degudament atès i assegura que l'intern, amb una cinquantena de detencions anteriors, no necessita ingressar en un centre psiquiàtric.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Pere, Girona,Spain, 27/08/2016 - 23:08

El comunista amb sou d'empresari.

#14 Jax, Vic , 26/08/2016 - 21:51

Con la cantidad de discriminaciones sectarias que practica la burocracia de la generalitat separatista este paio octogenario mira hacia otro lado.

#13 The question, Bcn, 26/08/2016 - 19:17

De quin país és el síndic aquest figura?

#12 Pep Colina, bcn, 26/08/2016 - 19:03

Un un altre vividor. que el porti a casa seva, que fàstic

#11 joan, manresa, 26/08/2016 - 17:00

tinu.)i dura. Jan personas que no poden viure en convivència sense fer malt als altres. Han d'estar apartades, lo qual vol dir aïllades. Si a sobre aquesta persona te problemas de salut mental, Vostè mateix, esperem que la foti grossa i penjarem la culpa al més "encantat" posible. Dur, pro real.