Publicitat
Societat · 6 d'Abril de 2020. 19:22h.

El Síndic desperta ara

Rafael Ribó investiga l'actuació de la Generalitat a residències després de més de 700 morts

El Síndic desperta ara

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó ha obert una investigació d'ofici sobre l'actuació de l'Administració en la gestió de la pandèmia de coronavirus a les residències de persones grans "arran de la publicació de notícies en els mitjans de comunicació sobre casos de morts" en els centres.

La investigació del Síndic de Greuges es produeix després que la xifra de morts per coronavirus en residències d'avis a Catalunya s'hagi enfilat fins a les 702 persones, segons dades oficials del Departament de Treball Afers Socials i Famílies. També hi ha 1.631 residents en geriàtrics infectats per coronavirus.

El Síndic pretén estudiar "si s'han seguit les mesures oportunes per prevenir i controlar la transmissió del coronavirus, tant entre els residents com entre el personal, d'acord amb les instruccions sanitàries i la prevenció de riscos laborals".

Ribó considera que "el lideratge que hauria d'exercir l'Administració de la Generalitat hauria d'haver estat ferm i clar des d'un inici, amb una transparència absoluta per retre comptes davant la societat, i en concret també per a les famílies afectades". També ha reclamat "dotar els centres de material d'autoprotecció per a totes les persones i equips dels centres residencials, i també garantir-ne la desinfecció quan calgui".

El Síndic també ha manifestat que "les dades sobre l'impacte del coronavirus han de ser clares, actualitzades i transparents". En aquest sentit, consideren que "el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha de tenir els mecanismes necessaris per aconseguir i publicar la informació dels centres residencials, tant per fer-la pública com per prendre les mesures que es considerin necessàries per a la gestió de la crisi".

Ribó també ha requerit "que es faci pública la informació sobre el nombre de centres intervinguts per la Generalitat de Catalunya per incapacitat del mateix centre, així com les garanties preses per poder donar continuïtat al servei".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#26 luis, barcelona, 07/04/2020 - 19:17

¿INVESTIGA?
JA JA JA
Que inocentada

#25 Perplex, Barna, 07/04/2020 - 18:42

Todo mi deprecio para este individuo. Puro parásito pijo-progre. Nunca lo veréis en una residencia de ancianos..

#24 Fierecita, Montgat, 07/04/2020 - 13:41

Si este sinvergüenza ex-PSUC, asoma ahora el pico no es mas que para dar "razón" y validar la pésima actuación de los incontrolados del Govern. A su vez, culpará al gobierno central de la falta de equipamiento.
No dirá ni media sobre la desinformación, confusión y mentira en la que se han envuelto los consellers en el control de la pandemia.

#23 gurguri, barcelona, 07/04/2020 - 12:36

Con este SINDIC, que hace viajes de placer con los del 3%, y apoya solo a independentistas, no esperamos nada bueno de su actuiación sectaria.

#22 Recaredo, Bcn, 07/04/2020 - 11:43

Este le echará la culpa al ejército.