Publicitat
Societat · 12 de Juliol de 2016. 22:48h.

El Síndic diu que cal buscar feina als 'top manta'

Rafel Ribó s'arrenglera amb Colau i demana una solució “coordinada” entre totes les administracions

El Síndic diu que cal buscar feina als 'top manta'

'Top manta' a Barcelona, en imatge d'arxiu

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha proposat una “sortida laboral” per als 'manters' com a solució a la venda ambulant il·legal. Així ho ha defensat durant la reunió que ha mantingut amb alcaldes, representants de la Generalitat i del Govern espanyol.

 

Ribó ha considerat que “a l'hora d'abordar el problema tinguin en compte la situació de vulnerabilitat en què es troba el col·lectiu de venedors o manters i que caldrà preveure una sortida laboral alternativa i regularitzada per a aquest col·lectiu”. D'aquesta manera, el Síndic s'ha arrenglerat amb les tesis que defensa l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també present a la trobada.

 

També ha demanat trobar una solució “coordinada” entre totes les administracions. En aquest sentit, el Síndic ha insta als representant locals, del Govern i de l'Estat a emprendre “una acció acurada i decidida contra les organitzacions que importen i controlen les logístiques de distribució de productes falsificats”. “Cal la intervenció coordinada de l'Administració tributària i de les forces de seguretat de la Generalitat i estatals”, ha insistit Ribó.

 

Per altra banda, ha valorat positivament les campanyes informatives i de sensibilització adreçades al consumidor perquè conegui “els seus drets i les seves obligacions”, així com “les repercussions negatives que suposa adquirir productes falsificats al 'top manta'”.

 

Entre els assistents, hi ha hagut el conseller d'Interior, Jordi Jané; el director general de la Policia, Albert Batlle; el subdelegat del Govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo; la cap de la Dependència Regional de Duanes, Almudena Escobedo. Per part del món local, hi havia els representants dels ajuntaments més afectat pel 'top manta' com el de Barcelona, Castelldefels, Sitges, Terrassa, Salou, el Vendrell, Lleida o Calafell.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#29 Quantico, Vic, 15/07/2016 - 13:26

El Sindic Ribo es un cinic.
Tenin mils i mils de parats a casa nostra i encara fa broma?

#28 zeppelin74, bcn, 14/07/2016 - 15:02

El centre de Bcn es un zoco.Fa fàstic.

#27 Víctor Martín Suárez , Roses, 14/07/2016 - 12:50

Un tiparraco así no puede estar en política, no tiene ni idea de lo que habla y menos de lo que quiere hacer,este es un peligro publico

#26 Joanv, Sabadell, 13/07/2016 - 22:58

50% d'atur juvenil i tenim que buscar feina als manters.. T'has quedat a gust carellot.

#25 Suggerència, Chez Fangue, 13/07/2016 - 21:32

Una bona idea fora convocar els manters a la prova de capacitat per ser Síndic de greuges. Sens dubte més d'un ho fairía millor que el Sr. Ribó.