Publicitat
Societat · 6 de Juny de 2012. 15:03h.

El Síndic ha fet 50 viatges oficials en dos anys

Ribó al·lega que viatja en turista i s'allotja en hotels de tres estrelles

El Síndic ha fet 50 viatges oficials en dos anys

El mapa dels viatges de Ribó (El Mundo)

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va realitzar 50 viatges oficials en els anys 2010 i 2011, a llocs com les Illes Bermudes, Taipei, Cartagena d'Índies, Aguascalientes (Mèxic), Zàmbia, Cataratas Victòria o Venècia, entre moltes altres destinacions, segons informa El Mundo. Aquests viatges coincideixen en un moment en què la plantilla de la institució s'ha reduït un 10% per les retallades.

Rafael Ribó, en declaracions a TV3, ha manifestat que "fa anys que es pot accedir al web del Síndic i veure els viatges que fa aquesta institució". "El Mundo deu saber perquè ho fa", ha afegit, a més de demanar al director de l'edició catalana del diari, Àlex Salmon, que "respecti les meves obligacions com a Síndic", després que aquest qüestionés els viatges.

En aquest sentit ha anunciat una roda de premsa per anunciar els números d'aquests viatges i donar "tota la informació des de l'A a la Z". El síndic ha destacat que "tots els presidents de la Generalitat han estat puntualment informats" de la seva activitat internaciobal i ha assegurat que fins i tot Artur Mas li ha transmès "estímul i ànims".

Rafael Ribó ha justificat també els desplaçaments per "aprenentatge d'experiències més avançaedes uqe les nostres" i per la "tasca de lideratge amb la senyera i com a representant del país".

Segons ha detallat en roda de premsa la despesa d'aquests desplaçaments internacionals, en alguna ocasió al costat de diversos membres del seu equip, ha ascendit a 62.117 euros el 2011 i 93.882 el 2010, el 0,7% del pressupost de representació de l'entitat.

El també president del capítol europeu de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI) ha afegit que sempre s'allotja en hotels de tres estrelles i viatja en categoria turista, excepte en els desplaçaments transcontinentals, quan ho fa a business.

També ha explicat que ha sol·licitat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, comparèixer davant la cambra catalana per detallar els 60 viatges internacionals que ha realitzat en els últims tres anys en un exercici d'"absoluta transparència".

Publicitat
Publicitat

81 Comentaris

Publicitat
#61 JOSEP RUIZ GARCIA, SANTA COLOMA DE FARNERS, 07/06/2012 - 13:12

No se si els viatges son del tot necessaris, pero el que si puc dir es que aquest senyor amb dos anys no ha aconsseguit que l'alcalde del meu poble dones la informacio que la oposicio li reclamava.

#60 Joanet, BCN, 07/06/2012 - 09:37

Aquest senyor va endollar a la seva ex-dona a la Diputaciò de Barcelona amb un càrreg fet a mida, ara a la seva....

#59 Cigronet, SFG, 07/06/2012 - 09:09

La majoria de comentaris són fets per babaus i fatxes. A veure, qui va esbombar la notícia aquesta ???. Va ser el Mundo, oi ???. Els fatxes de l'altiplà més radicals. Doncs no veieu que el què estan fent és distreure-vos de l'atenció del cas Bankia i dels 15 milions d'euros que s'embutxaca en Rato ?

#59.1 Terraxa, Terrassa, 07/06/2012 - 09:15

Tan malament està una cosa com una altra. Per això cal denunciar TOTS els casos de corrupció i malversació, de TOTS els polítics, sense excepció. I si ho destapa El Mundo, doncs que sigui El Mundo, ja que aquí la majoria de periodistes són uns apessebrats que tapen les vergonyes dels amos.

#58 gratis total, Aguascalientes, 07/06/2012 - 08:44

La cuenta la vieja: 25 viajes de media por año. - El año tiene 54 semanas

¿El viaje se iba al otro lado del continente o del Atlántico por un día? No, eso ya es el viaje de ida.

Se deduce que LA MEDIA ha sido una semana cada dos saliendo de Cataluña 'oficialmente'

#57 Alan, Barcelona, 07/06/2012 - 07:51

A los indepe sus politicos les dan por el culo pero como es en nombre de cataluña dicen: mmmm que riiicoooooo