Publicitat
Societat · 18 de Gener de 2013. 15:13h.

El Síndic hi torna

Rafael Ribó ha iniciat d’ofici una investigació al CIE per presumptes maltractaments

El Síndic hi torna

Imatge del CIE de la Zona Franca

El síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha iniciat d’ofici una investigació al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), de la Zona Franca. Es dóna la circumstància que Ribó va intentar visitar el centre el passat 17 d'abril després de rebre algunes denúncies, però la delegada del Govern, María de los Llanos de Luna, i la Comissaria General d'Estrangeria van impedir-li l'entrada.

Ribó ha iniciat d'ofici una altra investigació arran dels indicis rebuts de presumptes males pràctiques ocorregudes aquesta setmana al CIE. Un intern ha trucat al Síndic per denunciar un presumpte escorcollament amb presumibles excessos verbals i físics durant la matinada del dijous 17 al divendres 18.

A més, l’intern ha relatat una presumpta situació de maltractament en el mateix centre per part de la policia nacional a una de les persones que es troben en situació de privació de llibertat.

El síndic ha posat el cas en coneixement del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per tal que s’endeguin les actuacions corresponents per part del jutge i fiscal de vigilància en el Centre d’Internament d’Estrangeria.

De la mateixa manera, s’ha adreçat a la Prefectura de la Policia Nacional, per tal de fer-los coneixedors dels esdeveniments. Finalment, el síndic s’ha adreçat al ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, per tal d’explicar-li els presumptes fets.

En efecte, Ribó va veure denegada la seva entrada el passat dia 17 d'abril, després d'haver obert tres actuacions d'ofici: dues amb motiu de la mort de dos interns, i una tercera arran de la vaga de fam d'un grup d'interns. El Síndic de Greuges va al·legar que la visita havia estat prèviament anunciada a De Luna, la qual va recordar que el Síndic no té competències al centres que depenen de l'Estat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 nedland69, Roses, 19/01/2013 - 01:15

Ribó podria deixar la seva segona residència a Llivia per acollir a aquesta gent i portar-los a sopar a la pizzeria del seu amic,si el que va fer la pizza de coca-cola,quanta demagogia per la seva part ,que fàcil es criticar des de la seva cadira sense retallades,vosté sap com esta tot actualment