Publicitat
Societat · 10 de Juliol de 2020. 17:51h.

El Síndic investiga Salut

Pel seu contracte amb Ferrovial

El Síndic investiga Salut

El Síndic de Greuges va tenir coneixement “a través dels mitjans de comunicació” de la contractació per part del Departament de Salut d’una empresa del grup Ferrovial per portar a terme les tasques de seguiment i control de contagis per la COVID.

El Síndic ha pogut constatar en el perfil del contractant que, efectivament, en data de 29 de maig, l’ens públic Sistema d'Emergències Mèdiques va contractar amb l'empresa Ferroser Servicios Auxiliares, SA, pel procediment d'emergència, el servei  de seguiment de contactes positius mitjançant scouts, amb la finalitat de donar cobertura a aquesta necessitat del sistema sanitari.

Posteriorment, els mitjans de comunicació han destacat que el contracte indicat no s'ha arribat a executar. El Síndic ha comprovat que en el perfil del contractant “hi figura la resolució que adjudica a l'empresa indicada l'execució de la prestació, però no hi consta cap informació sobre una eventual modificació o resolució d'aquest  contracte”.

Per l’anterior, el Síndic ha obert “una actuació d’oficial amb la finalitat de poder valorar l’actuació del Departament de Salut en la contractació indicada” i ha demanat la informació següent a la Secretaria General de Salut:

“Els motius que fonamenten que la contractació de la prestació es portés a terme mitjançant el procediment d'emergència, previst en l'article 120 de la Llei de contractes del sector públic”, en primer lloc.

“L’estat d'execució del contracte o, si s’escau, l'acord de resolució del contracte i la seva fonamentació, i també les condicions amb què aquesta resolució es va acordar”, en segon lloc.

I, finalment, una “còpia dels acords o les resolucions i la resta de documentació relacionada  amb les actuacions indicades”. El Síndic espera rebre resposta “el més aviat possible per poder-la estudiar i valorar”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Montse Quatre, Barcelona, 12/07/2020 - 17:53

Que no s'hi escarrasi massa ni faci masses declaracions volent fer creure que farà una investigació. La cosa es molt simple i primaria: La panfila que la van col.locar al front de sanitat es militant del nefast partit presidit pel deliquent condemnat a 13 anys de presó que alhora es el germanet de l'empresa que ha rebut el contracte i els diners

#9 electra, Barcelona, 11/07/2020 - 09:12

El síndic.....Ribó? el que hauria d'haver plegat fa anys?. aquest país si que és de pandereta, però si és de CDC. Dic CDC perqué tots són els mateixosmper més noms que busquin.

#8 Soloesmiopinion, Tabarnia, 10/07/2020 - 22:47

Ribó investigando al Govern??? Ja, ja, no sabia que e-notícies tenia una sección de humor.

#7 Galba, Barcelona, 10/07/2020 - 22:11

En Ribó investigant la Generalitat? No em faci riure, home!

#6 Flanagan, Tabarnia City, 10/07/2020 - 21:00

Este masaje acaba con final feliz,jajaja.