Publicitat
Societat · 20 de Maig de 2022. 17:05h.

El Síndic no se'n refia dels Mossos

Proposa la creació d'una comissió de supervisió de la policia

El Síndic no se'n refia dels Mossos

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha defensat a la Comissió d'Estudi sobre el Model Policial a Catalunya la necessitat de disposar de "mecanismes de control" sobre l'actuació de la policia, i ha distingit entre els "controls interns i externs". Per tot això, ha proposat crear una comissió de supervisió de la policia presidida pel mateix Síndic.

Ribó considera que els controls interns, com ara l'actuació de la Unitat d'Afers Interns, "són indispensables però insuficients". Quant als controls externs, ha destacat l'experiència de països en què s'han encarregat a institucions d'ombudsman, com Irlanda del Nord, o a comissions de drets humans.

El Síndic, en aquest sentit, ha proposat crear una comissió de seguiment de l'actuació dels cossos policials, presidida pel Síndic, per garantir els principis de l'ètica policial. Aquesta comissió, segons ha dit, hauria d'estar formada per "persones amb capacitat reconeguda en el camp de la seguretat, el dret i l'ètica".

Els objectius, segons Rafale Ribó, serien "supervisar el cos de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra, els agents de les policies locals i els vigilants municipals, el personal de les empreses privades de seguretat i els membres de les forces i els cossos de seguretat de l'Estat que prestin la seva activitat a Catalunya".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#18 gurguri, barcelona , 22/05/2022 - 12:13

En la Cataluña indepe, todo está podrido.Porque no investigan los viajes y prebendas de este señor que no nos defiende a la ciudadanía, es un activista más con un sueldo indecente.

#17 LoisA, Tabarnia, 22/05/2022 - 09:27

Claro que sí señor Ribó. A cuantos patriotas hay que colocar todavía en lo público? Porqué hay que detenerse en crear únicamente una comisión de supervisión de la policía ? Que se cree también una comisión de seguimiento de dicha comisión, las comisiones que sean necesarias. Ningún patriota sin colocar...gastando como sino hubiera un mañ

#16 Lola, Barcelona, 22/05/2022 - 07:56

¿Pero este pajaro va a durar toda la vida o que ? Tengo ganas de celebrar algo...

#15 suggerència, Chez Titole, 21/05/2022 - 17:11

Més aviat cladría formar una comissió per vigilar aquest sapastre.

#14 Lola, barcelona, 21/05/2022 - 13:55

Lo que no se entiende es como este señor no esta ya en su casa.