Publicitat
Societat · 25 de Febrer de 2009. 09:50h.

El Síndic proposa regular la prostitució

"A fi de cobrir el buit legal que dóna lloc a la vulneració de drets de les dones"

El Síndic proposa regular la prostitució

Ernest Benach, Rafael Ribó i Maria Jesús Larios

El Síndic de Greuges, en el seu informe al Parlament 2008, demana "regular la pràctica de la prostitució". L'organisme demana "fomentar el diàleg i el consens social" al voltant d'aquesta qüestió, a més d'arribar a la conclusió que "cal sensibilitzar els ciutadans sobre la prostitució per poder defensar els drets d'aquest col·lectiu a la igualtat d'oportunitats i lliure accés als tribunals".

En aquest sentit recorda que "els poders públics" han "d'eliminar els obstacles que impedeixin o dificultin la plenitud de l'individuu", així com de "facilitar la participació de tots els ciutadans en la vida política, social, cultural i econòmica". El Síndic considera necessari que les diferents administracions "identifiquin les vulneracions de drets" que tenen lloc "en l'àmbit del tràfic de persones".

"Així mateix, les administracions han d'elaborar programes de prevenció, rehabilitació, repatriació i reintegració social dirigit a les víctimes de l'explotació i del tràfic de persones", afegeix el Síndic, que considera que "tot això comportarà dur a terme una sèrie d'actuacions, com ara "prioritzar la seguretat i el respecte als drets humans"; "facilitar assistència sanitària i accés als recursos públics i privats, a fi d’assegurar la recuperació tant física com psicològica de les víctimes"

També demanen "procurar mesures de reinserció sociolaboral de la dona prostituïda; centres de recuperació i reinserció social, d’acolliment, tallers, pisos per a estades breus i unitats mòbils d’atenció"; "possibilitar ajudes socials suficients que permetin a aquestes persones subsistir amb unes condicions mínimes de dignitat i optar a altres feines"; "disposar de professionals especialitzats, com ara intèrprets, mediadors lingüístics, juristes i treballadors socials, en els llocs d’exercici de la prostitució"; i finalment, "buscar solucions socials i jurídiques per al col·lectiu de persones treballadores del sexe, sense distingir si es troben en situació regular o irregular".

"La finalitat de totes aquestes mesures és que les diverses institucions implicades elaborin les normatives corresponents a fi de cobrir el buit legal actual que dóna lloc a les situacions de vulneracions de drets i llibertats fonamentals de les dones que formen part d’aquest col·lectiu social", conclu l'informe del Síndic.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 juan, zaragoza, 25/02/2009 - 15:05

Roberto es una forma de esclavitud que lo es mas por la falta de regulacion A mi no me gusta que nadie se tenga que ganar aasi la vida, pero prostitucion VA A HABER SIEMPRE, y cerrar los ojos solo ayuda a que exploten mas a gusto a estas mujeres

#5 roberto, c, 25/02/2009 - 14:35

La prostitución NO es un trabajo, es una forma de esclavitud.

#4 Marc, Barcelona, 25/02/2009 - 13:40

Després del segon gin-tonic, va reclamar també la regulació de l'ablació, per garantir que una activitat tant ancestral es pugui realitzar sense vulnerar els drets de les dones...

#3 Kropotkin, Vic, 25/02/2009 - 12:41

¿Desgravará fiscalmente el gasto en prostitución? ¿Para todos o solo para politicos? ¿Se puede considerar la prostitución como parte de la construcción nazional?

#2 ona, bcn, 25/02/2009 - 12:04

¡Preferimos que nos gobiernen las putas, porque sus hijos han demostrado ser unos ineptos!