Publicitat
Societat · 15 de Juliol de 2020. 15:43h.

El Síndic qüestiona la gestió de Salut a Lleida

Recomana que s’actuï “de forma eficaç, transparent i coordinada”

El Síndic qüestiona la gestió de Salut a Lleida

El Síndic està estudiant les mesures adoptades per la Generalitat davant l'aparició de diversos brots actius de COVID-19 a la Regió Sanitària Lleida, que han portat al confinament de la comarca del Segrià, primer, i al confinament domiciliari de vuit municipis, incloent-hi Lleida, i dues entitats descentralitzades de la comarca del Segrià.

El Síndic alerta que “cal protegir com a prioritat absoluta el dret a la vida i la salut de les persones que viuen a les poblacions afectades pel confinament”.

En aquest context, cal “reforçar el sistema de vigilància epidemiològica i augmentar la capacitat de detecció precoç i el seguiment dels nous casos”. Així mateix, “la traçabilitat dels casos mitjançant el seguiment dels contactes per fer els aïllaments necessaris esdevé clau per tallar el contagi”.

Igualment, el Síndic apel·la a la necessitat que “s’actuï de forma eficaç, transparent, coordinada dins de la mateixa Administració de la Generalitat, i també amb relació a la resta d’administracions, com l’Administració local i el Govern de l’Estat”.

Així mateix, cal donar tota la informació a la ciutadania “perquè les mesures previstes assoleixin el seu objectiu i les persones puguin sentir-se segures i confiades en l’actuació dels responsables públics”.

En aquest context, el Síndic ha obert “una actuació d'ofici per estudiar el sistema de vigilància epidemiològica en aquesta zona i el seguiment que es fa dels nous casos detectats i dels seus contactes, més enllà del reforç de l'atenció primària per detectar nous casos i fer proves”.

Per aquest motiu, s’ha adreçat al Departament de Salut per demanar, entre d’altres “si s'ha reforçat el sistema de vigilància epidemiològica a Catalunya en general i en aquesta zona en particular des que van sorgir els primers brots”.

“En què consisteix el pla per acorralar la propagació del virus a què s'ha referit la gerent de la Regió Sanitària Lleida”; “si es pot garantir la traçabilitat en tots els casos mitjançant el seguiment dels contactes per fer els aïllaments necessaris” i “l'eventual habilitació de nous espais per atendre les persones afectades”, són d’altres mesures reclamades.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ojotuerto, Calafell.tab, 16/07/2020 - 02:07

El Sindic de Greuges de Catalunya. Debería elevar una queja al Defensor del Pueblo Español, por el funcionamiento del Servei Public de Salut ( o lo que queda de ello).

#2 Ramon, Barcelona, 15/07/2020 - 17:23

El Sindic demanant responsabilitats? Em pregunto quina credibilitat té aquest senyor ... i no dic el que opino d'ell perque no em publicaran aquest comentari ...

#1 joan, manresa, 15/07/2020 - 16:45

El Casal,16,48 h.--Caram Sr.Ribó,Sr.Sindic...,no demana pas res Vosté...,sa fixat primer a qui demana aquestes qualitats...???No li demani peras a un pomer...!!!Vosté a seguit des de el primer moment las actuacions del departament de la Salut a Lleida...??Segueix las actuacions i declaracions del dia a dia ,avui encare...??.No demani miracles Sr.