Publicitat
Societat · 4 de Febrer de 2011. 18:18h.

El Síndic troba una "burla" la multireincidència

Rafael Ribó diu que "a Catalunya, de tortura sistemàtica no n'hi ha"

El Síndic troba una "burla" la multireincidència

Ribó, al Parlament, en una foto d'arxiu

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha assegurat que "és evident que hi ha aspectes en la legislació penal actual que estan mal formulats per combatre la multireincidència i la burla d’això que ‘entren per una porta i surten per l’altra’. Això no té res a veure amb amb els cossos policials ni amb els funcionaris de presons”.

Ribó ha indicat, en declaracions a Els matins de TV3, que "a Catalunya, de tortura sistemàtica no n’hi ha. Hi pot haver tractes degradants, maltractaments i tractes cruels. N’hi pot haver algun cas puntual, però jo diria que molt escàs”.

“Com a Síndic investiguem casos amb elements fefaents que ens puguin dur a maltractaments i, per què no, a tortures. Exemples genèrics: un intern que és a la presó, que dorm al llit, arran de terra, de les cel·les que tenen tres lliteres per banda, i que ha aparegut amb les costelles trencades. I la versió oficial és que ha caigut del llit. No tinc cap prova i poso els meus dubtes de si la caiguda del llit li ha provocat la ruptura de les costelles, o el que té la mandíbula trencada i diu que ha passat al bany. Són casos molt aïllats, però encara no hem aconseguit introduir la transparència”, ha manifestat.

Sobre la figura del Defensor del Pueblo, ha dit que "li arriben poques queixes lingüístiques, n’he demanant el nombre i la resposta és mínima”. “Si vostè ara agafa la llista de recursos que ha fet el Defensor del Pueblo, època Múgica o època Cava de Llano, amb lleis, el 80% dels recursos són contra lleis del Parlament, només hi ha dues lleis recorregudes que són parts de temes pressupostaris i pràcticament totes amb un tema comú: el català, la llengua de Catalunya”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Vicentó, VIC, 05/02/2011 - 07:47

Amigo jk, si te sientes discriminado en Catalunya por hablar castellano, tambien me siento yo en Castilla por hablar catalan. Por eso yo vivo en Catalunya y entiendo que tú con tu castellano estarias mejor viviendo en Castilla: (Catalunya=catalan, Castilla = castellano....lo vas entendiendo?)

#2 jk, vic, 04/02/2011 - 20:26

yo tambien cuando en muchos ayuntamientos me discriminan por ser castellanoparlante!!!!!!!!!!!!

#1 Kropotkin, Vic, 04/02/2011 - 18:53

¿Que es lo que hay pues? ¿Tortura ocasional? ¿Tortura con reportajes sobre el imperio catalán... ? Y pensar que este iba de comunista... Jua, jua, jua,...