Publicitat
Societat · 29 de Maig de 2017. 09:34h.

El Síndic veu “adoctrinament franquista” de l’Estat

Ribó diu que “sóc membre de la comissió de Venècia i he de passar vergonya” quan parlen d’Espanya

El Síndic veu “adoctrinament franquista” de l’Estat

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha assegurat que l’Estat practica “l’adoctrinament franquista” i denuncia en aquest sentit les “manques democràtiques d’Espanya”. "Vivim en una societat que amb diners públics manté una fundació com la Francisco Franco”, ha criticat.

El Síndic ha explicat que “sóc membre de la comissió de Venècia i he de passar la vergonya de veure com en l’ordre del dia es parlava de Turquia, Polònia, Armènia, Kazakhstan i també Espanya, en aquest ‘pupurri’ de manques democràtiques”.

També ha negat que els llibres de text que fan servir els escolars catalans adoctrinin i ha lamentat que “són ganes d’embolicar la troca”. Ribó ha atribuït de nou aquest adoctrinament a l’Estat i ha denunciat que “no es parla clarament de la memòria històrica. No és diu clarament que hi va haver un cop d’Estat i una sublevació militar que va escapçar la República, un ordre democràtica”. “Aquí sí que patim tots un adoctrinament”, ha sentenciat.

Ribó ha advertit que “hi ha ànim de censura. La llei mordassa permet que els forces d'ordre públic et declarin culpable”. "El ministre va conspirar contra els seus adversaris polítics i no ha passat res”, ha recordat. “Hi ha precedents molt clars sense haver d'anar a la comissió de Venècia on hi ha hagut processos electorals de referèndum“, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#61 Guillamat, Barcelona, 29/05/2017 - 21:59

Si hubiera un monumento al vividor, tendría la cara de Ribó.

#60 Kropotkin, Vic, 29/05/2017 - 19:48

Y esto lo dice el tipo que se caso con la hija de un Gobernador Civil de la Barcelona franquista. Debe de saber mucho del tema... Jua, jua, jua,...

#59 XMB, Barcelona, 29/05/2017 - 18:25

El Síndic de Greuges es el Defensor del Pueblo en Cataluña.
.... vale ya ... dejad de reiros...

ejemplo:
en los periódicos de 2015 "...Ribó (es el Síndic de Greuges) ha anunciado medidas de oficio para evitar que el castellano sea lengua vehicular junto al catalán..."

#58 Taranna, Barcelona , 29/05/2017 - 18:01

Imposible que tú pases vergüenza si no sabes lo que es eso, sin palabras deja al resto de la comisión.

#57 Vergonya ben pagada , Venice de Dalt, 29/05/2017 - 17:50

Un tio que no ha ajupit l'esquena durant tota la seva vida i que vagi donant lliçons, hay para alquilar sillas que diuen els traductors simultànis.