Publicitat
Societat · 6 de Juliol de 2016. 14:02h.

El Síndic vol entorpir la reobertura del CIE de la Zona Franca

Ribó creu que és "una autèntica presó"

El Síndic vol entorpir la reobertura del CIE de la Zona Franca

El Síndic amb el seu adjunt Jaume Saura

El Síndic ha obert ara una actuació d'ofici per comprovar si el CIE de la Zona Franca de Barcelona està en condicions de reobrir de manera imminent, com ha anunciat l'Administració de l'Estat. Amb aquest objectiu, ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i a la Delegació del Govern que verifiquin si les instal·lacions garanteixen les disposicions reglamentàries i internacionals sobre drets humans.

També s'ha adreçat a l'Ajuntament de Barcelona i li ha demanat informació sobre la tramitació de l'expedient de llicència d'obres i sobre la llicència ambiental necessària per exercir l'activitat. De la mateixa manera, ha sol·licitat informació a l'Institut Català de la Salut (ICS) amb relació al model d'assistència mèdica i farmacològica que es dispensarà als interns si finalment el centre torna a entrar en funcionament. El Síndic considera que els centres d'internament d'estrangers vulneren drets fonamentals, raó per la qual ha recomanat reiteradament el tancament progressiu de tots els CIE de l'Estat.

Ribó ha equiparat els CIE amb "autèntiques presons" en una compareixença davant la premsa per criticar la reobertura del que hi ha a la Zona Franca de Barcelona. També ha aprofitat l'avinentesa per criticar el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, després de l'escàndol de l'Oficina Antifrau perquè, en la seva opinió, actua contra els drets de les persones. "Garantir els drets i parlar del senyor Fernández Díaz -ha manifestat- és una antinòmia".

Finalment ha insistit que els CIE són, malgrat les reformes, "instal·lacions penitenciàries" i "centres de reclusió" i que, a parer seu, "hi ha sistemes a Europa per al tractament dels fluxos migratoris" i de "les persones en irregularitat administrativa".

Preguntat per e-notícies si "un jutge decreta l'expulsió d'un immigrant sense papers, com es fa?", ha afirmat que "hi ha instal·lacions de custòdia" -en al·lusió als centres penitenciaris- i ha considerat "un error fonamental" barrejar "persones amb faltes administratives i persones amb delictes".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Hammilqart Barca , Barcelona , 07/07/2016 - 10:59

Jo crec que hauríem d'allotjar tots els immigrants en hotels de luxe amb totes les despeses pagades i a càrrec dels contribuents catalans.

#4 Ferrandi, Barcelona, 07/07/2016 - 09:48

Quin estorb d´home aquest tal Ribó. Tots els que están ingressats al CETI, a partir d´arà a casa d´en Ribó.

#3 Vergonya Aliena Sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa, 06/07/2016 - 22:22

Ribó , maco: donat una volteta.per qualsevol box d'urgencies de la SS. o pels ambulatoris.Avans que el Cap d'antifrau "es carregues la Sanitat Catalana" (no sé encara com) se la va carregar l'Artur Mas amb les seves retallades. A tu,els pobres nacionals no t'interesen.Et creus el Dr Schweitzer, oi

#2 Carlos Gomez, Bcn, 06/07/2016 - 21:14

I dels caganers coloms de les Rambles, de les jaquetes del economista neurotic o del perruquer de la Rahola no te res a dir ?

#1 botifler1914, Sintaca, 06/07/2016 - 14:13

Jubílate ya so pesado.