Publicitat
Societat · 17 de Setembre de 2012. 12:12h.

"El sionisme és una ideologia racista"

Un membre de l'organització juvenil Arran diu que "Palestina es veu sotmesa a un estat feixista"

"El sionisme és una ideologia racista"

Imatge de l'Estelle

Un membre d'Arran -organització juvenil sorgint de la fusió entre Maulets i Cajei- ha assegurat que "el sionisme és una ideologia racista". Marçal Ventura, d'Arran Santa Coloma, ha carregat contra Israel durant l'acte que s'ha fet al Port Fòrum coincidint amb l'arribada aquest diumenge del vaixell Estelle a Barcelona.

"Hi ha un sector catalanista burgès, que planteja que Israel podria ser un exemple, un referent, un paradigma de poble oprimit que ha construït un estat propi, un aliat potencial per un estat català independent, però mai no podrà ser un aliat de la classe obrera una gent que comet crims contra la humanitat, que esquarteren un país com és Palestina o que defensen una idea racista com és el sionisme", ha declarat.

És per això que afirma que "mai" no podrà ser "un referent per al poble català". "El poble palestí es veu sotmès a un estat feixista que el controla i l'asfixia per portar-lo a la seva desaparició", ha argumentat Ventura abans de dir que "Palestina ens ha ensenyat que la solidaritat és la millor arma per defensar el dret de les persones i dels pobles".

L'Estelle és un veler de la III Flotilla de la Llibertat que viatja cap a la franja de Gaza per denunciar el bloqueig imposat per Israel. El vaixell, provinent de Suècia i que ja ha passat a Espanya pels ports de Donosti, Bermeo, Santa Pola i Alacant, té una tripulant catalana, Laura Arau, membre de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB).

Precisament, Arau ha explicat a e-notícies que el veler -que també porta ajuda humanitària- tenia previst atracar al port de Barcelona, però finalment no han tingut permís per fer-ho.

"Hem demanat el permís al port de Barcelona, però sembla que ho hem fet amb poc temps d'antelació. A més a última hora s'han canviat les dates del Saló Nàutic i han dit que allà no hi havia accés", ha comentat.

L'Estelle té com a intenció trencar el setge de Gaza en el que ja serà el tercer intent de la Flotilla de la Llibertat. I és que en les dues anteriors ocasions no ho van aconseguir. De fet, l'any 2009 la marina israeliana va assaltar el Mavi Marmara, on van morir 9 activistes.

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#27 @falihps24, Catalunya-Palestina-Indonèsia, 18/10/2012 - 13:02

Palestina i Catalunya tenen la mateixa destinació, ambdós ocupats per estats feixistes (Espanya i Israel). Els catalans han de ser conscients de la propaganda de sionista Israel!

Visca Catalunya liure!!!

Visca Palestina Llure!!!

Puta Espanya Estats Units i Israel!!!

#26 Saprissa, Sants, 18/09/2012 - 09:39

decidiu-vos d una p..vegada, o catalunya va amb els palestins o els jueus?

#26.1 Roser, Coma-ruga, 18/09/2012 - 15:16

Doncs ja estic veient que no ens posarem d'acord i que la propaganda sionista ha fet la seva feina, ja que anteriorment jo també vaig estar errada.
Els que veuen a Israhell

#26.2 Roser, Coma-ruga, 18/09/2012 - 15:19

Doncs ja estic veient que no ens posarem d'acord i que la propaganda sionista ha fet la seva feina, ja que anteriorment jo també vaig estar errada.
Els que veuen a Israhell

#26.3 Patateta, HOrta, 18/09/2012 - 18:43

Catalunya que és país democràtic occidental i de cultura cristinia q ha de decidir si va amb l'orient de cultura occidental i democracia parlamentaria que representa l'Estat d'Israel o amb l'orient de cultura musulmana i islamista que representen els arabs de la zona. O els valors d'Europa o Orient

#25 Devarim, Barcelona, 18/09/2012 - 09:25

I això ho diu una genteta que surt assenyadala com a racista, xenòfoba i antisemita a l'Observatori contra la Intolerància. Arran, una pobre genteta xiïta defensora de l'esclavització de la dona a Palestina.

http://politica.e-noticies.es/acusan-de-antisemitismo-la-cup-de-girona-66070.html

#24 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 17/09/2012 - 23:42

Como los muertos en esta tragedia ls ponen judios y musulmanes nunca faltan imbéciles que desde fuera echen mas leña al fuego a ver si nos matamos un poco más...

#24.1 Juan, Barcelona, 18/09/2012 - 09:45

Este "imbécil" sólo dice que Israel no puede ser un referente para el pueblo catalán y que hay que apoyar al pueblo palestino, que és el que más sufre este conflicto.

No veo que diga que se deban matar más entre ellos, al contrario.

#24.2 Roser, Coma-ruga, 18/09/2012 - 15:27

Quien te ha dicho que echamos leña al fuego,
Puedes ir a decirselo al ejercito judio y a sus aliados por excelencia los USA,.
Que oh aquí piensan que les van a salvar de no se que, cuando lo que harán es meterles en el mayor fregado de la historia
Cuanto iluso suelto x Dios.
Anda y que os den.

#23 J, Vilajuïga, 17/09/2012 - 23:34

L'antisemitisme es propi de fanatics, i sectaris obcecats.
A Israel sempre hi han hagut jueus, els arabs son tan sobrevinguts com qui mes.
Els unics musulmans asentats desde segles son els beduins els cuals son ciutadans israelites de ple dret i que forman part de l'excersit d'Israel.