Publicitat
Societat · 2 de Setembre de 2013. 19:33h.

El sobiranisme apel·la a Cameron i Picardo

'Free Catalonia' envia samarretes als primers ministres del Regne Unit i Gibraltar

El sobiranisme apel·la a Cameron i Picardo

Una imatge de la samarreta enviada a Cameron

El col·lectiu sobiranista Free Catalonia ha enviat sengles samarretes als primers ministres del Regne Unit, David Cameron, i Gibraltar, Fabian Picardo, "explicant què és Catalunya i què és la llibertat".

Aquest és el primer gest d'aquesta entitat que té per a lema "acció + reacció". El model de les samarretes que han enviat és l'Helvètica perquè "hi hem imprès una breu explicació de què és Catalunya i el que significa el terme llibertat".

"Pensem que si el Govern espanyol diu que el Tractat d’Utrecht de 1713 ha de ser revisat Catalunya ha de tornar a ser un Estat independent", han indicat.

El col·lectiu ho ha justificat pel fet que "de conformitat amb aquell Tractat, Espanya va cedir Gibraltar a Gran Bretanya «en ple dret i propietat a perpetuïtat» i va incorporar la Nació Catalana a les lleis castellanes. Trobem que no és lícit que Espanya es beneficiï per ambdues bandes. O Gibraltar és espanyol i Catalunya és lliure, o bé Gibraltar és britànic i Catalunya francoespanyola".

En aquest sentit, "per aquest motiu el col·lectiu Free Catalonia se solidaritza amb Gibraltar i es postula en contra de les agressions espanyoles".

Una imatge de la samarreta enviada a Picardo

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#15 BEJOTA, bcn, 04/09/2013 - 17:45

Mr. Cameron ,ja enté prou amb Escicia com per proupar-se de Catalunya.En quant a Gibraltar ,el nacionalisme hauria de preocupar-se de la Catalunya Nord perduda vergonyosament pels caps mal amoblats de l'época.

#14 pokemon ens roba, barcelona, 03/09/2013 - 11:18

espinete ens roba

#13 Albert, Maresme, 03/09/2013 - 01:46

Si proposen a Cameron la dicotomia Gibraltar espanyol i Catalunya lliure versus Gibraltar britanic i Catalunya espanyola, em sembla que aviat haura triat. Il.luminats!!!

#12 Allons enfants..., Bcn, 02/09/2013 - 23:01

Cameron sap que hi ha un informe d'un partit indepe que proposa contractar la defensa nacional amb l'exèrcit francès. Així que saben perfectament que no teniu simpaties pel Regne Unit sino que el que voleu és únicament fotre a Espanya.

#11 Happy22, Esplugues, 02/09/2013 - 22:55

Resulta cansino pero insistiremos. El futuro de España es una decisión que corresponderá los españoles incluidos los catalanes pero no solo a estos. El dcho. a decidir es un eufemismo para negar ese derecho al resto de los españoles. Unilateralmente la secesión es inejecutable.

#11.1 Gongylus, Girona, 02/09/2013 - 23:26

Vas errat. El poble català té el dret de recuperar el fet de ser subjecte de dret internacional, dret que li va ser arrabassat per les armes i en contra dels tractats que el mateix rei castellà-francès havia signat.

#11.2 Jordi de Sants, Bcn, 03/09/2013 - 01:23

Va, torna-ho a dir que no ho he entès del tot. Com?