Publicitat
Societat · 13 de Juny de 2017. 11:51h.

El sobiranisme celebra la condemna d'Estrasburg a Espanya per la inhabilitació d’Atutxa

"Vergonya internacional", "avís per als de la querella fàcil" i "paròdia d'un estat de dret", entre altres comentaris

El sobiranisme celebra la condemna d'Estrasburg a Espanya per la inhabilitació d’Atutxa

Tuit de Francesc Homs

La sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans a favor de l'expresident del Parlament basc Juan María Atutxa i dels exmembres de la cambra Gorka Knörr i Kontxi Bilbao i en contra d'Espanya per les seves inhabilitacions ha generat eufòria entre el sobiranisme. La justícia europea considera que, durant el procés judicial, es va vulnerar l'article 6.1 de la Declaració dels Drets Humans, que recull que "qualsevol ésser humà té dret, a tot arreu, al reconeixement de la seva personalitat jurídica".

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha compartit la notícia al seu compte de Twitter i ha manifestat que "nova vergonya internacional. Es van passar l'Estat de Dret pel clatell. Avís per als de querella fàcil i politització de la justícia". La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per la seva banda, ha exposat que és "un nou recordatori que els drets de la Convenció Europea dels Drets Humans també són d'obligat compliment a l'Estat. Tard, però es fa justícia!"

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha dit que "sembla que qui va tirar endavant processos sense garanties va ser l'Estat". El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assenyalat que "qui se situa en la il·legalitat i en la vulneració de l'Estat de Dret és l'Estat espanyol. I continua..."

La coordinadora general del PDECAT i diputada de JxSí, Marta Pascal, considera que "Estrasburg ens empara" i ha dit que "al Parlament hem de poder debatre sobretot". "Cap diputat pot ser inhabilitat per les seves paraules o decisions", ha afegit. La secretaria general d'ERC i diputada de JxSí, Marta Rovira, ha indicat que "tots els tribunals han d'aplicar el Conveni Europeu dels Drets Humans. El dret internacional existeix i és aplicable directament".

L'exconseller Francesc Homs ha compartit una foto amb Atutxa amb aquest missatge: "matí d'emocions telefòniques amb JM Atutxa davant la condemna a Espanya per haver-lo inhabilitat". "Els de la 'ley' calleu d'una vegada!", ha reblat. El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha expressat que "el Regne Espanya és una paròdia d'un estat de dret. Arruïneu la vida dels qui políticament molesten. Però no ens arruïnareu el país. Votarem".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#16 JC, Barcelona, 13/06/2017 - 18:02

Los separatistas están deseosos de que ocurra algo que les cuadre con su relato inventado. Si un español tiene el derecho de apelar a Estrasburgo es porque la ley española lo permite. Una prueba más de que vivimos en un Estado garantista.

#15 David Boi, BCN, 13/06/2017 - 17:41

El que no es diu que mentres Espanya té 8 sentències en contra, païssos com ara França i Alemanya ja tenen més de 30.

#14 Casper, Bcn, 13/06/2017 - 16:59

La sentencia no entra en el fondo del asunto, sino que la revoca por una cuestión de forma, que al vasco no se le oyó ante el TC. Así que Homs no te las prometas feliz, que contigo el TC tendrá en cuenta la sentencia de TEDH. Ah y condena sin costas contra el Estado, así que el vasco se lo paga de su bolsillo.

#13 Érika, Terrassa, 13/06/2017 - 16:15

La pequeña reprimenda que obliga a España a pagar un euro a Atutxa y que no tiene ninguna consecuencia jurídica ya que no siquiera es aplicable es porque no se escuchó a Atutxa, pero a los separatas sí se les ha escuchado con lo que no van a pillar ni el euro

#12 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 13/06/2017 - 16:14

¡Mirad qué caras sonrientes!
En serio, miradlas.
¿Creeis que se han enterado de que la condena ha sido por no dar oportunidad a Atutxa explicar sus argumentos?
Yo creo que no.
¿Piensa alguien que alguno de los secesionistas processaires no ha tenido la oportunidad de defender suficientemente sus argumentos?
Más tontos y no nacen.