Publicitat
Societat · 26 de Juny de 2012. 22:59h.

El sobiranisme demana no acatar la sentència

Crida a la "insubmissió" davant la decisió del Suprem

El sobiranisme demana no acatar la sentència

Defensors de la immersió, en una acte a la Plaça Sant Jaume

El sobiranisme ha demanat al Govern de la Generalitat que no acati la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a les escoles. Així, les JERC han assenyalat que “ens plantem i deixem clar que no s'ha d'acatar cap sentència il·legítima que agredeixi la nostra llengua i el nostre model educatiu o social”.

Des de la branca juvenil d'Esquerra s'ha fet "una crida a la societat civil catalana a defensar la llengua i a desobeir qualsevol sentència que suposi una agressió". "Valorem el model d'immersió lingüística com un dels principals valors de la cohesió social, de la integració dels nouvinguts i de la igualtat d'oportunitats", han afegit.

Per la seva banda, la CUP també ha reclamat la "insubmissió" com a resposta a la decisió del Suprem. La Candidatura d'Unitat Popular ha instat a "mantenir-nos ferms en defensar la nostra escola, que és i ha de ser pública, catalana i del poble. Hem de treballar units com a poble: des dels docents, passant pels alumnes i famílies, fins a les facultats de formació del professorat, per tal de no acatar ni obeir aquest nou atac lingüístic l'objectiu del qual no és un altre que el de, a través de l'educació, debilitar-nos com a poble".

La portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha dit que aquest és un "nou episodi d’un atac constant al model d’escola catalana que forma part d’una estratègia organitzada que pretén qüestionar aquest model tot judicialitzant-lo". "Aquests atacs vénen d’una minoria judicial que són una romanalla franquista i que pretén guanyar per la via dels tribunals el que no ha guanyat a les urnes", ha reblat.

El diputat de Solidaritat, Uriel Bertran, ha remarcat que "l'única solució és la independència". També ha carregat contra el Govern de la Generalitat, al qual ha acusat de fer-se "l'orni" davant les sentències contra la immersió. El dirigent independentista ha demanat "formalment" a l'executiu d'Artur Mas que "no s'acatin les sentències" contra la immersió.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Eduardo González Palomar , Manlleu, 27/06/2012 - 12:34

¿¡Qué tiene de sublime una LEC (Ley de Educación de Catalunya) que para toda la etapa infantil concede 0 horas a la lengua propia de más catalanes (castellano)!?

#10 Nacionalisto, BCN, 27/06/2012 - 11:11

Pues cuando las sentencias les son favorables, no se ponen tan histéricas.

#9 Uno, de los nuestros, 27/06/2012 - 11:08

A Mugabe, Mubarak y hasta a Karadzic, tampoco les gustaba las sentencias del Estado de Derecho.

#9.1 Gerard, Barna, 28/06/2012 - 09:31

T'equivoques. Les sentències dels tribunals sí q els agradaven pq per això els controlaven (com el nacionalisme espanyol amb la judicatura). El q no suportaven és la sobirania popular, com Espanya no suporta q el Parlament, segons la seva composició democràtica, elabori la seva llei d'educació.

#8 jajajajjajaaaaa, Barcelona, 27/06/2012 - 11:04

los dogams de los del coñac (soberano) van cayendo todos, la malversacion linguistica el falso expolio fiscal, los peajes en manso de LA CAIXA, lstima del tiempo y dinero perdidos

#7 LOLA, BARCELONA, 27/06/2012 - 10:58

Està molt clar que es vol donar una mort lenta al català...