Publicitat
Societat · 14 de Desembre de 2009. 09:42h.

El sobiranisme es baralla l'endemà

Reobert el conflicte entre la Coordinadora de Carme Forcadell i Osona Decideix de López Tena

El sobiranisme es baralla l'endemà

López Tena i Uriel Bertran, en una imatge d'arxiu

El director d’Osona Decideix, Alfons López Tena, en declaracions a El món a RAC 1, ha criticat la Coordinadora de les consultes perquè "quan les coses s'organitzen malament, surten malament".

Això ha provocat la resposta del membre de la Coordinadora i alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, que l'ha acusat de "falta de respecte", i també d'Uriel Bertran, que el veu "irritat". Tots dos també han replicat en el mateix programa que dirigeix Jordi Basté.
 
López Tena creu que "la forma d'organitzar-se fora d'Osona, no era una forma rigorosa i els resultats ens han donat la raó", ha afegit, a més d'indicar que "no és una qüestió d'acusació a Uriel Beltran, és una qüestió de constatació. Fora d'Osona, no ha funcionat."
 
"A Osona ha funcionat perquè no hem fet campanya pel sí ni pel no. Hem fet campanya per la participació, amb interlocució de tots els sectors. Aquí s'ha fet d'una manera unitària. Aquesta és la manera adequada de treballar", ha manifestat, a més de considerar que "si s'hagués fet a tot el país com a Osona, hauria pujat la participació uns 20 punts".
 
També ha afirmat que "els hauríem de demanar a la Coordinadora que donés les dades d'allò que diu que coordina, que no és Osona". "Faig una crida a la responsabilitat i a no fer fugides endavant i a no fer organitzacions de pa sucat amb oli, amb una sabata i una espardenya. La manca de mitjans, de recursos, de suport institucional s'ha produït arreu."
 
"Cal que les persones que han estat en aquesta Coordinadora Nacional facin una reflexió sobre si aquesta precipitació a organitzar una consulta darrere de l'altra duu a un efectiu referèndum sobre la independència de Catalunya o a salvar carreres polítiques personals."
 
També ha augurat que "a Barcelona, és impossible organitzar res amb un mínim rigor, com a mínim, en un any. Les coses mal organitzades surten malament."
 
"És molt decebedor. Sembla que ens volen diluir en el seu fracàs. És un fracàs organitzatiu, d'unilateralitat. És un fracàs del sectarisme", ha afegit, a més de sentenciar que "no podrem tirar endavant un procés democràtic i participatiu sobre la base de la falsedat i de la confusió".

Per la seva banda, Carles Móra ha replicat que López Tena "pot fer totes les declaracions que vulgui, està en el seu dret". Tot i això, ha criticat que "és una manca de respecte a la gent que ha estat treballant arreu del país."

"Tothom té les seves vivències. Sempre hem emprat paraules de cortesia i afabilitat. Hem volgut sumar, sense desmerèixer ningú. Aquesta mena de llenguatge desafectiu no el comparteixo de cap de les maneres", ha deixat clar, a més de remarcar que "per nosaltres, un 30% de participació és un èxit".

Finalment, Uriel Bertran ha defensat que "no és el mateix organitzar una consulta en 34 municipis que en 166. El resultat és satisfactori."
 
"No sé per què està tan irritat. Ell no sap com va organitzar-se perquè no ha sortit d'Osona durant aquests mesos. Que opini qui hi va anar", ha afegit, a més de lamentar que "és fruit dels nervis. Crec que es va situar en un llistó absolutament irreal."
 
"Aquestes declaracions sembla com si hi hagués alguna cosa que a nivell personal que no ha funcionat, per part del senyor López Tena. Crec que és fruit de la tensió", ha opinat.

També lamenta que "s'està jutjant una organització de voluntaris com si això fos l'estat o el Ministeri de l'Interior".

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#62 Marc, Teià, 18/12/2009 - 11:13

Ja s'han posat d'acord i han fet una sola coordinadora i renunciat al la ILP i el nou partir. Llegeiu Vilaweb, in-directe.cat, etc.

#61 Companys, Barcelona, 15/12/2009 - 22:15

Ara veiem com son...totalitaristes, intransigents, egoistes, s'acusen mútuament y no assumeixen la derrota. Ells son els governants desitjats pels independentistes !!! Doncs quina sort que tenim la majoria de no tenir-los ni per jugar al parxís.

#60 jo mateix, planeta terra, 15/12/2009 - 14:22

"Desperta ferro"...jajaja sou una colla de fatxes.

#59 Andreu, Sabadell, 15/12/2009 - 11:23

Quin vividor, aquest López-Tena. Té un rei al cos i empastifa tot el que toca. Vol ser el nen mimat i fa només quatre dies que ha aparegut. On era López-Tena fa tres anys? Ben calladet i cobrant sou públic?

#58 dolors, besalú, 14/12/2009 - 23:57

Comencen a haver-hi divisions abans de tenir res?
Ja hi som amb els personalismes?
Com es pot menysprear el treball de tanta i tanta gent?
Com pot dir que només és correcte el que ha tocat ell?
Quin mal gust, senyor Lopez Tena!