Publicitat
Societat · 28 de Maig de 2015. 15:17h.

El sobiranisme planteja la xiulada com un pas cap a la "victòria final"

Un manifest afirma que Espanya "ens vol humiliar i nega els nostres drets nacionals"

El sobiranisme planteja la xiulada com un pas cap a la "victòria final"

Santiago Espot

El manifest a favor de xiular l'himne d'Espanya a la final de la Copa del Rei, impulsat per plataformes independentistes com Catalunya Acció, insten a enfocar aquesta protesta com una expressió que "volem deixar de ser súbdits del Regne d'Espanya per convertir-nos únicament en ciutadans d'una Catalunya independent" i remarca que "Catalunya viu una situació política decisiva. Els catalans, majoritàriament, hem entès que, o ens independitzem d'Espanya, o desapareixem com a poble".

"Arribar a la victòria final -diu-, que no és altra cosa que la proclamació de l'estat català independent amb el consegüent control polític efectiu del territori, requerirà d'una gran fermesa en totes les nostres accions i no perdre cap oportunitat per expressar la nostra voluntat de llibertat nacional. Aquesta lluita es dirimeix en qualsevol front: polític, cultural, social o lingüístic".

Però també "el de la protesta cívica col·lectiva. I el proper 30 de juny, durant la final de Copa entre FC Barcelona i Athletic de Bilbao al Camp Nou, se'ns torna a presentar una excel·lent oportunitat per demostrar una vegada més que volem deixar de ser súbdits del Regne d'Espanya per convertir-nos únicament en ciutadans d'una Catalunya independent".

Els organitzadors de la xiulada insten al fet que, quan "el màxim representant polític i institucional espanyol, el rei Felip de Borbó, faci la seva aparició a la llotja de l'estadi mentre sonen els acords de la Marxa Reial" els assistents al partit a l'estadi "i els que no també", manifestin "sonorament el seu desacord, tant per la presència del monarca com per la interpretació de l'himne espanyol, que segurament acompanyaran també els seguidors bascos".

"Possiblement algunes veus de la política oficial catalana tornaran a repetir que cal tenir respecte pels símbols d'aquest estat que ens vol humiliar i negar els nostres drets nacionals. Un estat que faria de la llengua catalana una relíquia del passat a través de sentències judicials, que permet que s'equipari impunement a l'independentisme català amb el feixisme o que continua protegint i exaltant la memòria d'aquells que van entrar a sang i foc a Catalunya el 1939 i ens van afusellar un president. Demanar respecte per a qui et tracta com a un drap brut només pot explicar-se des d'un profund complex d'esclau".

Les plataformes signants són Catalunya Acció (CA), Sobirania i Progrés, CADCI, International Comission of European Citizens (ICEC), Fundació President Macià, Ara o Mai!, Catalunya diu Prou, Casal per la Llibertat i la Independència de Catalunya (CLIC), Societat Catalana de Lliure Opinió (SOCALL), Moviment de Cultura Popular «El Sotrac», UPDIC (Units per Declarar la Independència de Catalunya) i Plataforma pel Dret a Decidir (PDD).

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#26 Carlos Gomez, Bcn, 29/05/2015 - 16:08

Aquest patriotes estabulats, almogavers de cromos del Pan Bimbo, son feliços desfilant disfressats pels carrers de Barcelona, xiulant un tros de drap diferent del seu i cridant. com ximples que ser catala es el millor que hi ha.
Acabaran creant una nova categoria al DSMV

#25 Teodoro Garcia, Montcada i Reixac, 29/05/2015 - 16:02

Este pobre hombre no sabe como "cagarla" mas. Cada dia aparece en estas páginas con alguna animalada más. Con tal de salir cada dia no sabe ya que burrada más tiene que escribir. Me pregunto ¿quién es este pobre hombre?. A lo mejor lo conocen en su casa y le gusta que vean su foto en estas páginas.

#23 enric, barcelona, 29/05/2015 - 01:35

Aquests indepes culés sembla que només vulguin jugar la Copa del Rei per poder xiular l´himne d´Espanya el dia de la final. ¿Perquè la juguen? ¿No seria millor que renunciessin a la competició?

#22 karkamal, La Marca Hispànica, 28/05/2015 - 23:58

Si tinguesin collons conqueririen la independència a tiros i a garrotades, tal com han fet els pobles q són dignes d ser-ho. Aquesta colla de caganers ni es mereixen ni conseguiran mai res. Deixem-los q xiulin, pobres bèsties, la impunitat els fa creure q són valents.

#21 Calimero, Barcelona, 28/05/2015 - 21:46

En la cataluña independiente estos patriotas serán recordados como "Els Xiuladors". Proceres que lograron la in da pan dan sia a base de pitadas.... juas juas juas que infantiles sois...