Publicitat
Societat · 15 de Novembre de 2017. 17:39h.

El sobiranisme s’acarnissa amb Vueling

Puigdemont, Tremosa i de Gispert denuncien una presumpta discriminació lingüística de l’aerolínia

El sobiranisme s’acarnissa amb Vueling

Piulada de Carles Puigdemont

L’aerolínia Vueling està investigant la denuncia efectuada per dues passatgeres que asseguren haver estat desallotjades de l’avió que cobria la ruta Barcelona-Menorca per parlar en català. La companyia no confirma ni nega els fets, que van tenir lloc aquest passat dissabte, però assegura que “totes les tripulacions d’avions basades a Barcelona parlen català”.

tuit-vueling.png

Segons el testimoni de les expulsades del vol, una hostessa va demanar a una de les dones que col·loqués una làmina de pintura en el compartiment superior. La dona va respondre-li en català que “no es preocupés”, i que ho faria després per evitar que la pintura es fes malbé. Segons el seu relat, l’hostessa va respondre-li que “vostè m’ha de parlar en espanyol”. Una altra passatgera es va afegir a la conversa reclamant que en un vol Barcelona-Menorca “l’hostessa ha d’entendre el català”.

Les dues dones expliquen que, posteriorment, el capità va requerir-les per parlar amb elles fora de l’avió, i va ser en aquell moment -sempre segons la versió de les afectades- quan la Guàrdia Civil va comunicar-le que no podrien volar en aquell avió per “haver faltat al respecte a una de les hostesses”.

Aquesta presumpta discriminació lingüística ha encès les xarxes socials. El president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont, ha denunciat que “després del 155 una onada autoritària creix dia a dia. Expulsar a algú per l’idioma que parla és injustificable”.

De la seva banda, l’eurodiputat del PDECAT, Ramon Tremosa, ha denunciat Vueling davant la Comissió Europea i l’acusa de “violació de drets fonamentals”. Mentrestant, l’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, crida a fer un “boicot” a l’aerolínia.

tremosaok.png

de-gispert.png

També altres usuaris de twitter han denunciat la companyia a la xarxa social:

1.png

2075-2.png

3.png

4.png

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#38 Sergi , Barcelona, 16/11/2017 - 17:24

El nacionalseparatismo sigue con sus mentiras habituales, lo llevan en los genes.

#37 vicedo, barcelona, 16/11/2017 - 16:30

Segons els testimonis , tot va ser una esbojarrada situació creada per una menorquina "indepe", que sembla ser no volia parlar en castellà i es va tancar en banda.... Quina pena que encara passin aquestes situacions..i que a més els capos (Puigdemont Junqueres i altres) se´n aprofitin pels seus interessos electorals....

#36 Fiu, Fiu, Fiu, Fiu, Fiu, Fiu, 16/11/2017 - 14:02

Eso de "acarnissar-se", es tipico de este digital. Pero vayamos al asunto. AENA me respondió que la debia dirigir mi demanda a Vueling, como perpetradora del maltrato. Entre ellos se lo cocinan y aún espero respuesta. Nunca mas com esta trouppe de indeseables. Son una verguenza y además en mi caso , unos extorsionadores de ladrocinio legal.

#36.1 CMR, Tabarnia, 16/11/2017 - 14:14

Fiu, fiu, fiu = hiperventilant

#35 Irene, l'H, 16/11/2017 - 13:07

Déjese de TONTERÍAS, Sr. Puigdemont, y especialmente Vd. Sr. Tremosa -eurodiputado del mismo grupo que el PP, que gana una pasta indecente que no se la merece, hagan el favor de hacer algo útil para esa Cataluña que tanto dicen que aman y, que por supuesto, no aman en absoluto.

#34 pepe.----, andorra, 16/11/2017 - 11:25

otro montaje separatista para ir de victimas. Otros pasajeros han explicado el asunto y es claramente una manipulacion del separatismo....Una mas y van......Si es q no hay nada mas mentiroso q un separatista catalan.