Publicitat
Societat · 25 d'Octubre de 2009. 12:20h.

El sostre de Can Brians cau a trossos

Justícia haurà d'arreglar-lo dos anys després de la seva inauguració

El sostre de Can Brians cau a trossos

Montserrat Tura, al costat d'Albert Batlle, el dia de la inauguració

La presó de Can Brians-II, inaugurada fa menys de tres anys, té greus deficiències de construcció, segons ha sabut e-notícies de fonts solvents. El Departament de Justícia, en efecte, acaba d'aprovar una partida de 600.000 euros per a refer el sostre de nou dels catorze mòduls del centre penitenciari.

Les obres -que obligaran a canviar les plaques de 'pladur'- començaran aquest octubre i no acabaran fins al febrer de l'any vinent. El passat mes d'abril, la conselleria ja va haver de destinar 800.000 euros més per a canviar la canonada central d'aigua.

Les fuites d'aigua han provocat ara goteres i, de retruc, que trossos del sostre caiguin en zones com el menjador o les consultes mèdiques amb el risc que suposa per al personal i per als interns.

El centre -inaugurat solemnement per la consellera de Justícia, Montserrat Tura, l'1 de juny del 2007- ja es va posar en marxa a corre-cuita sense que la bugaderia i la cuina estiguessin enllestides del tot.

La presó de Can Brians-II va costar uns 80 milions d'euros i allotja uns 1.600 interns mentre que la de Lledoners, que ha substituït la presó de joves de Barcelona, va costar 120 i allotja només 750 milions.

Tura va inaugurar el centre l'1 de juny del 2007, però les obres per a descongestionar la Model havien començat sota el seu predecessor, Josep Maria Vallès. Vallès, de fet, tampoc controlava de prop les obres, sinó que depenien del director general d'Infraestructures, Salvador Illa, i del secretari de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, exregidor d'esports de l'Ajuntament de Barcelona.

Illa havia estat alcalde de la Roca del Vallès i va ser nomenat per al càrrec a proposta del PSC -Vallès era de Ciutadans pel Canvi i inicialment havia de ser el conseller de Governació, en comptes de Justícia- malgrat que estava imputat per requalificacions de La Roca Village. Com a alcalde de la Roca havia aprovat sota el seu mandat l'ampliació del centre prenitenciari en aquest municipi.

Finalment va ser cessat per Montserrat Tura el passat abril del 2009 arran també dels problemes en l'execució de la Ciutat de la Justícia. Com a alcalde de la Roca va signar l'ampliació d'aquesta presó.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Kropotkin, Vic, 26/10/2009 - 11:22

La mejor solución que se me ocurre es distribuir los presos entre las embajadas que ha montado Carod. Creo que disponen de sitio de sobras. Asi, además, el personal tendrá algo que hacer...

#10 Alexia, Manlleu, 26/10/2009 - 11:11

Quant s\'haurá embutxacat el tripartit amb aquestes obres que ara cauen a trossos?.

#9 Diderot, Gandesa, 26/10/2009 - 10:19

Doncs que es fotin! Abans són la gent gran catalana que passa penúries! Si un lladregot o assassí no té un sostre digne que es foti! N'estic cansat dels progres i les esquerres. Quin personal!

#8 Carles, hospitalet, 26/10/2009 - 08:44

Clar, 750 milions de presos amb ulleres DG i ortodòncies subvencionades no poden sortir els números.

#7 Dolors, Barcelona, 26/10/2009 - 08:43

L'empresa constructora tindrà responsabilitats?, per que no parleu?.