Publicitat
Societat · 5 de Novembre de 2013. 15:59h.

"El suport a la independència és més fort entre els que es van educar en el franquisme"

El catedràtic Germà Bel publica 'Anatomia d'un desengany'

"El suport a la independència és més fort entre els que es van educar en el franquisme"

Germà Bel, durant l'acte

El catedràtic d'Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona, Germà Bel, ha afirmat que “els que ens vam educar en el franquisme donem el mateix suport a la independència que els que s’han educat en l’autonomia” i ha sentenciat que “això el que demostra és que tenim un sistema educatiu totalment incompetent perquè això d’adoctrinar ho fa fatal”.

L’exdiputat al Congrés també ha etzibat que “el sistema educatiu no ha aconseguit fer una diferència entre els que han estudiat amb un sistema autonòmic i els que es van instruir, d’una forma tan lliberal, amb Franco.”

Durant la presentació del seu nou llibre “Anatomia d’un desengany” (Editorial Destino) ha indicat que “no hi ha una diferència significativa entre els que ens vam educar amb el franquisme i els que no” i ha confessat que “no vaig estudiar valencià en tota la secundària”.

Bel, ha explicat que “l’augment del suport a la independència és molt més fort entre els que es van educar en el franquisme” i ha sentenciat que “ si hi ha una manera empírica per descobrir si l’adoctrinament dels xiquets funciona, és veient si el sistema educatiu autonòmic ha tingut un efecte sobre la independència.”

Germà Bel (Les cases d’Alcanar, Terres de l’Ebre, 1963) és catedràtic d'Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona. Va ser diputat al Congrés entre el 2000 i el 2004 i portaveu d’Economia i Hisenda del Grup Socialista des del 2001 fins al final de legislatura. Ha publicat diversos llibres acadèmics, entre ells destaca: Espanya, capital París (2010) una anàlisi econòmica de les infraestructures i polítiques de transport.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#13 BEJOTA, BCN, 09/11/2013 - 13:37

El presidente del Consejo Europeo, Herman Van Rompuy, ha lanzado un mensaje a las autoridades escocesas, catalanas y flamencas que propugnan celebrar un referéndum sobre su independencia, señalando que "nadie obtendrá nada del separatismo".#12 Casper, Bcn, 06/11/2013 - 10:58

No le soporto, es como el Niño Becerra? espero que pase pronto sus años de estrellato.

#11 educatalfranquisme, barcelona, 06/11/2013 - 10:03

La familia també educa. I qui durant els franquisme va educar en els valors identitaris catalans van ser les families. I ara, passa exactament igual.

#10 Respawn, BCN, 05/11/2013 - 19:50

Esta gente me recuerda a la película a quella de una división de japonese que estaban en una isla sin saver que la guerra acabo hacia años....jajajjajajaja..

#9 Carles Hervas, L'Hospitalet de Llobregat, 05/11/2013 - 19:45

Te raó Germà Bel al dir que el suport a la independència dels que van estudiar amb Franco és molt fort. Les coses imposades s'aconsegueixan casi imnediatament, pero a la llarga es rebutxan.

I aixo pasará amb bona part dels nens que ara estan immersionats, quan siguin conscients ho rebutxaran.

#9.1 Moles, Les Ardennes, 05/11/2013 - 22:17

comparar la immersió amb la escola franquista sols ho pot fer un pre-copernicà