Societat · 5 de Gener de 2018. 17:17h.

El Suprem admet que Junqueras no ha participat en "actes violents"

El manté a presó per "la defensa pública de la independència unilateral"

El Suprem admet que Junqueras no ha participat en "actes violents"

L'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras

El Tribunal Suprem ha admès que l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras no ha participat ni executat actes violents concrets en la interlocutòria que el manté a la presó. Els magistrats admeten que "és cert que no consta que el recurrent hagi participat executant actes violents concrets. Tampoc consta que donés ordres directes en tal sentit".

L'alt tribunal, així i tot, considera que "mitjançant la defensa pública de la independència unilateral" i la seva posició des de la Generalitat, "incitava als seus partidaris a mobilitzar-se al carrer amb la finalitat de forçar les seves actuacions i forçar l'Estat a acceptar la independència" provocant que "amb una altíssima probabilitat es produïssin actes violents en defensa de la DUI".

Els magistrats han acordat mantenir l'exvicepresident a la presó perquè "no existeix cap dada rellevant que indiqui de forma seriosa" que "ha abandonat la pretensió d'aconseguir la independència de Catalunya mitjançant una declaració unilateral". Per aquest motiu assenyalen que existeix un "risc rellevant de reiteració delictiva".

En la interlocutòria, de 26 folis, els jutges consideren que després dels desobeïments als dictàmens del Tribunal Constitucional i la posterior declaració d'independència "el recurrent i els altres participants" s'han "alçat contra l'Estat espanyol, la Constitució i contra l'Estatut d'Autonomia". Els magistrats creuen que aquest fet "constitueix un fet il·legítim, gravíssim en un Estat democràtic de Dret".

El tribunal estableix que encara que Junqueras tingui dret a participar en eleccions i en el procés polític, "l'efectivitat no pot deixar sense efecte les conseqüències pròpies d'un procés penal, menys encara quan s'estan imputant delictes molt greus".

17 Comentaris

Publicitat
#14 Josep, Tabarnia, 06/01/2018 - 15:48

para mí interferir en la educación y el futuro de mis hijos es violencia; es como decir que quien insulta, veja verbalmente, y amenaza con palabras pero no golpea o agrede físicamente a una mujer no realiza actos de violencia machista

#13 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalanismo secta destructiva, 06/01/2018 - 13:47

Para cuando los de la secta separatista van a convocar un rosario solidario con los políticos presos, puede oficiar sor Marteta. Y de paso los rosarios que sean amarillos... ¿Que raro que a los del Momium no se les halla ocurrido? se forran, con la cantidad de meapilas estelados que corren por el "prusés"

#12 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, II*II Catalanisme secta destructiva, 06/01/2018 - 13:28

El catalanisme racista ha aconseguit coses increïbles, com que llepaciris d'origen carlí com el Oriol i la Marteta siguin els dirigents d'un partit d'origen maçònic que en els anys trenta liquidava gent per anar a missa. És acollonant ...

#11 Josep, Tabarnia, 06/01/2018 - 11:42

saben que han perdido, saben que después de décadas adoctrinando, comprando voluntades y apropiándose del dinero público, es decir, destruyendo la sociedad, son los que eran y la mayoría de la sociedad sigue sin tragarse su discurso de odio, supremacismo y división, así pues ahora intentan llevarnos al conflicto como un último acto de venganza

#11.1 Jordi BR, L'H, 06/01/2018 - 23:25

Perdido??? Arrimadas va a ser presidenta??? Ahora sí que me he perdido, quizás en el 155, también dice que 57 escaños són más que 70???

#10 Alejandro, Barcelona, 05/01/2018 - 23:39

Pues no, no ha participado presencialmente. Junqueras sabe hacer las cosas sin exponerse; desde bastidores da las consignas, las directrices , y otros lo ejecutan. No, de tonto no tiene un pelo.De todas formas debería estar en la calle para no dar vitaminas al independentismo.