Publicitat
Societat · 11 de Febrer de 2013. 14:30h.

El Suprem condemna Laporta pels avals

L'antiga Junta haurà de respondre pels 64 milions de pèrdues

El Suprem condemna Laporta pels avals

Laporta, amb antics membres de la seva junta, a la Diada del 2010

La Sala Primera del Tribunal Suprem ha resolt desestimar el recurs de cassació en el seu dia interposat per l'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, i part de la Junta Directiva, i confirmar així la decisió de l'Audiència, que els va condemnar a garantir mitjançant aval la part del total de pèrdues computades en l'exercici 2002/2003, que resulten imputables a la seva gestió. L'antiga Junta haurà de respondre pels gairebé 64 milions de pèrdues. 

Laporta i set dels seus directius (Alfons Godall, Jaume Ferrer, Alfonso Castro, Joan Boix, Josep Cubells, Rafael Yuste i Albert Perrín) hauran d'avalar uns 23 milions d'euros que corresponen al 15 per cent del pressupost que el FC Barcelona va aprovar per a la temporada 2006-07 i que, segons la sentència, havia d'haver estat avalat per la junta directiva de llavors en haver acumulat més de 63 milions de pèrdues al final del seu primer mandat.

El soci Vicenç Pla, que va paralitzar en el seu moment el procés de l'execució de la sentència de l'Audiència a l'espera de la decisió del Suprem, va portar Laporta als tribunals en considerar que els vuit dies de mandat de la temporada 2002/03, que va generar les pèrdues de 63,8 milions d'euros, són imputables a Laporta i que, per això, havia de presentar amb la seva Junta Directiva un aval del 15 per cent del pressupost de la primera temporada del seu segon mandat, la 2006/07.

Tanmateix, Laporta i els seus directius no van presentar aquest aval en considerar que les pèrdues no eren seves sinó de l'anterior mandat de l'expresident Joan Gaspart. A més, donats els beneficis de Laporta a la resta de temporades del seu primer mandat, la Lliga de Futbol Professional (LFP) va exonerar a Laporta i la seva Junta de presentar aval.

El Suprem, en canvi, considera que la LFP no pot tenir l'última paraula en aquest sentit ja que la presentació d'avals a clubs esportius professionals segons la Llei de l'Esport és un "deure legal" que ha de i pot ser exigit, com és aquest cas, pels tribunals, de manera que confirma la sentència de l'Audiència i dóna la raó al soci demandant.

 

Veure sentència

Laporta, quan era president del FC Barcelona

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#17 Joan Cifuentes, barcelona, 12/02/2013 - 13:24

Fins el capdemunt que el Sr Laporta tingui estatus especial pel sol merit d'haver presidt de forma autarquica un club de futbol , precissament pel seu carrec ha d'estar a les bones i a les males.Ha estat mal gestor a i nomès l'hi ha interessat la part ludica del carrec. Irresponsable per a mi.

#16 bernat, Barcelona, 12/02/2013 - 11:04

Ah! m'oblidava de dir que ara Laporta dirà que "això em passa perquè soc un patriota català". El camí que va obrir Jordi Pujol amb Banca Catalana a finals del vuitanta el segueix tota la xoriçada nacionalista. Ja te mèrit això de buidar un banc i quedar en la impunitat.

#15 Bernat, Barcelona, 12/02/2013 - 11:01

Laporta va enganyar als barcelonistes, va mentir i es va creure que tots érem tontos. Gràcies a un soci ara veiem que la seva gestió es basava en l'engany. Una bona gestió és tot: esportiva, social i econòmica. Les festes al Luz de Gas i el pis de la amigueta que pagava el club li costaran cares.

#14 spanish, Madrid, 12/02/2013 - 05:00

jajjajajajaj el salvapatrias estafando al club, menos mal que son grandes barcelonistas que sino jajjajajaja

#12 quimi, girona, 11/02/2013 - 22:08

daqui 100 anys la historia explicara que el barca era un equip segundon i perdedor.arriva en laporta i reconeixement mundial com a millor equip de lhistoria . i a sobre deixant una herencia de jugadors fora de seria....daqui 100 potser no hi haura ni euros els titols den laporta seguiran al museu .

#12.1 LLUC, BARÇA more than a club, 11/02/2013 - 22:45

Home Quimi, crec que la herència de jugadors fora de série la varen deixar Núñez i Gaspart a La Masia : Messi, Iniesta, Xavi Hernández, Piqué, Puyol, Valdés, Busquets, Cesc ... Els títols són del Barça, no de Laporta. Es nota que no ets soci, de ben lluny que es nota.

#12.2 quimi, girona, 12/02/2013 - 08:50

lluc , et puc demostrar q soc soci desde el dia que va guanyar en laporta . avanç no en volia ser dun equip perdedor.un tiu que diu q escoltara els consells den cruyff nomes pot guanyar.em sap greu pero la historia dira q el millor equip va ser el barça de laporta...

#12.3 quimi, girona, 12/02/2013 - 08:57

ja fa temps q dic que el barça lhi deu un homenatge als 14800 socis q vam votar NO a la mocio i q va permetre continuar han laporta i apostar per guardiola i aixi fer el millor equip de la historia...