Publicitat
Societat · 27 de Gener de 2014. 12:52h.

El Suprem obliga la Generalitat a donar castellà als pares que ho demanin

Nova 'victòria' judicial de Convivencia Cívica Catalana

El Suprem obliga la Generalitat a donar castellà als pares que ho demanin

Rigau, en una foto d'arxiu

El Tribunal Suprem ha rebutjat un recurs de cassació interposat per la Generalitat contra una interlocutòria que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al gener de 2013 que requeria el Govern a adoptar les mesures necessàries per incorporar el castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament al costat del català, després de la demanda presentada per la família d'un alumne.

El Govern va interposar un recurs contenciós administratiu davant el mateix TSJC que ho va desestimar, per la qual cosa va portar el cas al Suprem, que manté el posicionament del tribunal català, el qual instava la conselleria a adoptar "totes les mesures necessàries per adaptar el sistema d'ensenyament lingüística, quan afecti els fills del recurrent, a la nova situació creada per la sentència 31/2010 del Tribunal Constitucional".

En la sentència, el TS recorda que la interlocutòria del TSJC dóna la raó als recurrents, si bé no en tot el sol·licitat, ja que no fa referència a la proporció i equilibri que hi ha d'haver entre català i castellà, mentre que els pares demanaven per al seu fill i els seus companys "un ensenyament conjunt de les dues llengües oficials, de manera proporcionada i sense desequilibris entre elles".

Convivencia Cívica Catalana, en un comunicat, exposa que hi ha dotze casos més, corresponents a altres pares que ha sol·licitat davant els tribunals l'educació bilingüe per als seus fills, que es troben pendents de sentència.

Aquesta associació denuncia "la recalcitrant actitud de la Conselleria d'Ensenyament, que ens atrevim a qualificar de prevaricant, en seguir denegant, malgrat aquests innombrables precedents judicials, les sol·licituds que nombrosos pares han dirigit a l'administració educativa catalana en demanda d'educació bilingüe per als seus fills".

"Una vegada més -conclou- ens veiem en l'obligació de recordar que el Tribunal Suprem ha qualificat l'actual sistema lingüístic escolar de contrari a l'esperit i la lletra de la Constitució".

Publicitat
Publicitat

141 Comentaris

Publicitat
#94 Horacio, Madrid, 30/01/2014 - 04:39

Es necesario saber mas de un idioma, entre mas sabemos mejor nos va a ir en la búsqueda laboral, ya que el mercado así lo exige. Cursos de idioma a distancia en http://www.home.es/

#93 hector, bcn, 30/01/2014 - 00:09

Vaya... y hoy sale por las noticias el PP quejandose porque un tribunal les ha impedido privatizar la sanidad a su antojo.. me pregunto si tambien estaran reivindicando que este tribunal no se meta en asuntos de politica... piensenlo....

#92 Rafel Climent i Brossa, Rubí (NACIÓ CATALANA), 28/01/2014 - 22:18

La cosa consisteix a parlar a totom en la nostra única llengua nacional. Si no m'entenen, que vagin a prendre pel sac !!!!!!!

#91 BEJOTA, BCN, 28/01/2014 - 17:48

PER A COMPETIR A CATALUNYA ,PER AQUEST ORDRE:ENGLISH , CASTELLÁ I CATALÁ. LA RESTA ,SÓN MONSERGUES.


#90 LLUC, 9N2014, 28/01/2014 - 16:06

Això és fàcil ... barracons a Sant Cosme i es fa una escola totalment bilingüe amb Castellà, Plàstica, Gimnàstica i Tutoria donades en CASTELLÀ, Català, Socials, Naturals, Matemàtiques en CATALÀ i Anglès en ANGLÈS. Llavors aquest 17 podran anar-hi, fins i tot uns 200 alumnes més. Tots contents