El Tribunal Suprem ha anul·lat quatre articles del decret del 2008 que regula el segon cicle d'ensenyament infantil -nens d'entre 3 i 6 anys- que declaren el català com a llengua vehicular a l'ensenyament.
La sentència tomba que el català, "com a llengua pròpia de Catalunya, s'ha d'utilitzar normalment com a llengua vehicular d'ensenyament i aprenentatge i en les activitats internes i externes de la comunitat educativa".
Tanmateix, el Suprem declara nul l'article que reclamava "dedicar una atenció a l'aprenentatge de la llengua catalana" als nens estrangers que s'incorporaven al sistema educatiu català per facilitar la seva "ràpida integració". També ha anul·lat el punt que obliga els centres educatius a aprovar un projecte per a l'ús del català a l'escola.
El Suprem ha afegit que també és inconstitucional l'atenció individualitzada en castellà que ofereix la Generalitat perquè "condueix a una situació de discriminació pràcticament idèntica a la separació en grups de classe per raó de llengua habitual".
Aquesta sentència estima el recurs presentat contra una sentència anterior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va salvar la immersió lingüística però va deixar oberta la porta a l'entrada del castellà com a llengua vehicular, encara que només per a les quatre famílies que van reclamar-ho als tribunals.
El passat mes de maig, la secció cinquena de la sala contenciosa del TSJC va estimar parcialment els recursos presentats per quatre famílies que van reclamar a Educació que el castellà sigui llengua vehicular en l'ensenyament dels seus fills.