Publicitat
Societat · 26 de Maig de 2021. 16:43h.

El Suprem veu en els indults una "crítica jurídica" a la sentència

Lamenta que l'argumentari de les peticions "desenfoca la seva naturalesa"

El Suprem veu en els indults una "crítica jurídica" a la sentència

El Tribunal Suprem ha fet públic aquest dimecres el seu informe sobre els indults als condemnats per sedició en el judici del procés, en què s'oposa que puguin rebre la mesura de gràcia. Els magistrats argumenten que els indults són una "crítica jurídica de la sentència dictada per aquesta sala".

El tribunal exposa que "lluny de subratllar les raons que justificarien la no necessitat de la pena, opten per centrar-se en una crítica jurídica de la sentència dictada per aquesta sala, arribant a qüestionar els pressuposats que fan legítim l'exercici de la funció jurisdiccional".

La sala assenyala a més que "l'indult no pot identificar-se com un recurs d'alçada davant l'autoritat governativa mitjançant el qual solucionar una resolució judicial que es considera injusta".

"L'indult, contràriament al que suggereixen algunes de les sol·licituds que són a l'origen d'aquest expedient, no pot presentar-se com l'últim mecanisme per reparar la suposada vulneració de drets fonamentals" subratlla el Suprem, i afegeix que "davant la claredat d'aquesta idea, els que demanen del Govern espanyol l'exercici del dret de gràcia fan valer un argumentari que desenfoca la naturalesa de l'indult com a causa extinta de la responsabilitat criminal".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Lepero, Barcelona, 26/05/2021 - 21:11

No sé de qué se quejan, si calificaron el prusés de una simple "ensoñación irreal".

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 26/05/2021 - 17:21

I creieu que buscaven quan pretenien un Poder Judicial propi al feliçment avortat Estatut del 2006 ?

Hagues estat la culminacio de la quadratura perfecte del cercle virtuos

Tan be que anaven quan no tenien veleitats colpistes i nomes es dedicaven allo pel que tan ben dotats i legitimats pel seu origen social estan : l´espoli i el latrocini

#1 Venanci, Vilassar, 26/05/2021 - 17:10

L'informe del Suprem es impecable i digne d'elogi. Sortosament tenim una Justicia amb uns professionals de prestigi que vetllen per aplicar el Dret en tota la seva autenticitat. Un dels objectius dels sediciosos era precisament imposar el regim de terror mitjançant els "seus" tribunals. El Vivales somiava amb aquelles lleis del 6 i 7 setbre.