Publicitat
Societat · 14 de Maig de 2015. 15:07h.

El Suprem veu legals dues subvencions de més de 3 milions a CCOO i la UGT

La Generalitat les havia atorgat el 2010 i el TSJC les havia anul·lat

El Suprem veu legals dues subvencions de més de 3 milions a CCOO i la UGT

Una manifestació sindical

El Tribunal Suprem ha donat validesa a les subvencions per valor de 3,2 milions que la Generalitat va atorgar el 2010 als dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO. Aquestes subvencions van ser anul·lades el 2013 pel TSJC, però la Generalitat -presidida llavors per José Montilla- va recórrer la sentència al Suprem i l'organisme finalment li ha donat la raó.

Aquestes subvencions es van atorgar a dit i el procés va ser recorregut per la confederació Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC). El TSJC va considerar llavors el procés nul per entendre que s'havien vulnerat diferents articles de la Constitució.

Les ajudes, concedides per la Conselleria de Treball, van ser d’1,5 milions per a la UGT i 1,6 milions per a CCOO. Es van concedir sobre la base de la "participació institucional" dels dos sindicats, però el TSJC va dictar que l'ajuda no es va basar en aspectes objectius i raonables. De la mateixa manera no va trobar motius per excloure a la resta de sindicats de Catalunya.


No obstant això, la Generalitat va recórrer i ara el Suprem ha decidit deixar sense efecte la sentència del TSJC, per entendre que les citades subvencions "són conformes amb l'ordenament jurídic".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Joan, Sabadell, 15/05/2015 - 08:42

Sindicats subvencionats.. Costa de trobar avui en dia arreu del mon. Spain is different.

#1.1 Josep María , Barcelona, 15/05/2015 - 09:31

No Tens ni idea.
Els sindicats de caràcter mes representatiuper mandat constitucional (art.7 ) tenen l'obligació de representar davant del poders públics , tant als afiliats com no afiliats, per la qual cosa necessiten destinar recursos i persones per fer-hi. aixo es la participació institucional