Publicitat
Societat · 11 de Febrer de 2020. 17:17h.

El TC insta a actuar contra la Mesa del Parlament per segon cop

Per admetre a tràmit la moció de la CUP sobre l'autodeterminació

El TC insta a actuar contra la Mesa del Parlament per segon cop

Roger Torrent i Josep Costa

El Tribunal Constitucional ha instat aquest dimarts la fiscalia a actuar contra membres de la Mesa del Parlament per admetre a tràmit una moció de la CUP sobre l'autodeterminació. Es tracta de la segona vegada que el Ple del TC adopta aquesta decisió, que els magistrats han adoptat per unanimitat.

L'alt tribunal demana al ministeri fiscal que informi sobre si el president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident primer, Josep Costa; el secretari primer, Eusebi Campdepadrós i l'exsecretària quarta Adriana Delgado haurien pogut cometre un delicte de desobediència a les seves resolucions en l'admissió a tràmit de la moció dels anticapitalistes, que defensava el dret a l'autodeterminació.

El Tribunal Constitucional ja va demanar el passat 28 de gener a la fiscalia que estudiés obrir diligències contra el president del Parlament per un presumpte delicte de desobediència per tramitar resolucions que reiteraven el dret a l'autodeterminació així com la reprovació de la Monarquia.

El passat mes de desembre el TC va advertir Torrent sobre el seu deure "d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa, jurídica o material, que directament o indirectament suposi ignorar o eludir la nul·litat d'aquests apartats" i el va advertir de les "eventuals responsabilitats, inclosa la penal, que poguessin incórrer en cas d'incompliment".

El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 26 de novembre una resolució contra la sentència del Suprem pels fets del procés recuperant les referències al dret a l'autodeterminació i la reprovació de la Monarquia que el Tribunal Constitucional ja havia suspès del text inicial.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Rasca, Castelldefels , 11/02/2020 - 18:16

Pues me parece divino !!

#1 Torrent(e), Sarrià de Ter, 11/02/2020 - 18:00

Co co co co co llonades! Seguim! Dempeus!